Mat oppskrifter fra syria oppskrifter

Mat frå Syria

Mat frå Syria

Mellom sorg og smerte finn du og ein heilt fantastisk matkultur, som det er vel verd å bli kjend med

Syria: For barnegråten er akkurat lik

skiftet sokker og sko på to smågutter, og fikk også kjørt en del mennesker til campen, hvor de fikk seg mat og varm drikke, samt tørre klær
Meze. Cook for SYRIA oppskriftsutfordring

Meze. Cook for SYRIA oppskriftsutfordring

Oppskriftsutfordringen ble startet av Mia fra Greenbonanza, hun startet det hele med temaet «beter», deretter var det Ina fraMat på bordet og tema «poteter»
Flate brød med teff og koriander

Flate brød med teff og koriander

Malt koriander er et krydder som brukes ganske sjelden i norsk matlaging, jeg kommer bare på koriandre, en type småkaker til jul
Tabbouleh med quinoa

Tabbouleh med quinoa

Retten stammer fra området rundt Syria og Libanon, og er fortsatt svært vanlig mat i området Levanten
Aubergineruller med valnøtter og granateple

Aubergineruller med valnøtter og granateple

Mens jeg trålet internettet etter mer informasjon om tradisjonell matfra disse landene (som man jo gjerne gjør, en fredag kveld for eksempel) kom jeg over en oppskrift på georgiske aubergineruller fylt med valnøtter som jeg falt helt pladask for
Tabbouleh med granateple

Tabbouleh med granateple

Med frisk smak av bladpersille, et hint av mynte, syrlighet fratomat og tekstur fra bulguren. Å hevde at en tabbouleh skal inneholde bladpersille, bulgur og tomat er heller ikke kontroversielt
Månedens favoritter: November 2016

Månedens favoritter: November 2016

I november var jeg også vert for oppskriftsutfordringen, hvor norske matbloggere utfordrer hverandre til å lage oppskrifter rundt et tema
Kozi El Sham

Kozi El Sham

Kozi el Sham – MatfraSyria. Basmatiris. Sil av væsken fra kjøttdeigen. Dette er en helt spesiell rett. For de av dere som kjenner
Duft av arabisk kjærleik

Duft av arabisk kjærleik

Vi vart inviterte opp i leiligheita til den eine venninna, og før eg visste ordet av det, hadde mora diska opp med dei lekraste rettar av mat frå Syria
Vårt daglige brød – kan det gjøre deg syk?

Vårt daglige brød – kan det gjøre deg syk?

ufullstendig fordøyde molekyler framaten (f. Vi spiser mye brødmat i Norge – veldig mye. Hvete er en gammel kornsort (plantefamilie), men den hveten dagens mennesker spiser er svært forskjellig fra ur-hveten

Amundsens bursdagsønske

vi har fetter Theo på besøk, bader, spiller brettspill, mater kattene, leser bøker. Det har han sett fram til i en evighet

Verdivalget: Nansen eller Anundsen

Mange deler mat, klær og utstyr. Her i Norge er det vanskelig å se noen reell politisk vilje til handling med unntak fra hos SV

Hjelp dem der de er

Jo de som skal reise til Alanya kan feks samle inn varme klær fra venner og familie før de reiser og ta det med seg