Siden Åse er veldig glad i eksotisk mat og helst sjømat ble det holdt hovedfokus på det. Når man skal planlegge Tapas er det lurt å finne råvarer som kan brukes i flere av rettene, og i denne retten brukte vi bacon og tørrfisk som vi også var ingredienser i andre retter
Torsken og havets sølv -silda – var ikke bare mat for folket. Frem til midten av forrige århundre var alle de tre nordnorske fylkene en landsdel, nemlig Hålogaland
Der kan du som navnet tilsier kjøpe blomster av ymse slag i den ene delen, og i den andre delen får du kjøpt deilige kaker, kaffe av mange slag, og en liten matbit om det lyster
Bacalao er festmat og har lange tradisjoner i norsk kosthold. Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangen i norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
Noe av det beste med å være matblogger, er at man får særdeles hyggelige invitasjoner. Folk som tror matlaging er kjipt og kjedelig, burde prøve å sette seg litt inn i en eller annen råvare, og ta det derfra
På morgenkvisten var det bort i båthavna, bort og sjekke teiner der det var 1 krabbe, bort og sjekke lina, som igjen var tom. Litt salt, og spre de på rist i stekeovnen på 45 grader over natta og så har du tørrfisk. Så var det ut til Herøysund, vetleguten til vennina til kona var 1 år, og mat og kake i hauevis som vanlig
Tørrfisk er usaltet fisk, som oftest torsk som er naturlig tørket av sol og vind vanligvis på hjell Tørking avmat er verdens eldste og billigste konserveringsmetode
Det er derfor vi har tradisjonsmat som gravlaks, sursild, surkål, klippfisk, tørrfisk, svisker, osv. En av de tingene jeg bruker mest penger på hver måned er mat