Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Marinert scampi med ris Guacamole og endive salat. Guacamole på endiveblader passer godt som forrett, koserett, på koldtbord og som tilbehør til middagsretter
Du kan bestemme hva fyllet selv og det klassiske er med scampi og svinekjøtt. Ferske vårruller (sommerruller) har sin opphav fra Vietnam og smaker lettere og friskere enn de frityrstekte, som vi kjenner best til i Norge
Stek scampi i marinaden og spis med kalde soba nudler og en frisk limedressing. Jeg elsker scampi og spesielt de som har liggi marinert natten over med olje, chili, hvitløk og urter
Ha oppi den marinerte kyllingen og «stir-fry» videre i 2 minutter. Ta oppi 12 scampi og «stir-fry» videre i 3 – 4 minutter til scampien blir rosa og kyllingen blir helt hvit. 12 scampi, medium størrelse
Stek scampiene på høy varme i marinaden. Når scampiene er ferdige tar du dem ut av pannen, og deretter glaserer du noen tynne limeskiver i marinaden som er igjen i stekepannen