Marinade. 12 tinte og rå scampi - tarm fjernetsaften fra en limeen halv finhakket rød chili1 finhakket fedd hvitløk4 ss soyasaus4 ss oljeLa rekene ligge i marinaden en time eller over nattenVårulldeiger klippet opp i 12 passende kvadraterOlje til pensling12 ss rømme2 ts gurkemeiekrydderFinhakket vårløk eller gressløk. Legg vårulldeiger penslet med olje i muffinsformer og stek i ca fire minutter til de er gylne og sprøStek scampi stekepanne (bruk olje eller smør) i noen få minutter til de har skiftet farge og krydre med gurkemeieLegg 1 ss rømme i hver av "kurvene" med vårulldeigPlasser en scampi overDryss på med vårløk eller gressløk
Marinade. Serveres med en frisk salat eller salsa, og denne hjemmelagede sweet chilisausen. 10 rå scampi, tarm fjernetjuice fra 1 limeen halv hakket chili2 fedd hakket hvitløk1/2 kopp soyasaus3 ss oljeLa det ligge i noen timer, eller over natten. 10 rå scampi. 1 lime
Bruk gjerne hjemmelaget ponzusaus, Da kan du godt ha i litt ekstra chili i marinaden. Marinaden til scampi er veldig umamirik - har du en god ponzu, kan du bruke det
Deretter har du i scampien med marinaden, og kok enda et par minutter til scampien er gjennomkokt. Lag marinade av fiskesaus, koriander, hakket chili og hakket hvitløk