Hakk hvitløk og chili rød ut i oljen tilsett honning, søt soyasaus, saften fra en appelsin og litt av appelsinskallet(husk å vaske appelsinen veldig godt først), rør inn chilipasten og spisskumminpulveret(har du ikke spisskummin kan jeg og forestille meg at litt revet fersk ingefær kan gi en god smak på dette) Finn frem en plastikkpose, legg oppi lårene hell over marinaden
Bland sammen chili, ingefær, olje, fiskesaus og honning til en marinade, og pensle fisken med den. 1 ss honning. 1/2 chili, finhakket. 2 – 3 cm fersk ingefær, skrellet og finhakket. 1 ss honning. 1/2 chili. 3 cm fersk ingefær
Dressingen består av dijonsennep, balsamicoeddik, honning, salt og pepper og olivenolje. Jeg laget samme mariande som består av chili, hvitløk, ingefær, sesamfrø, lime og soyasaus
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Bytt ut sukkeret med honning, kokossukker eller lønnesirup, og bruk mindre, så er mye gjort. Den søte frukten smaker helt fantastisk sammen med smaken av hvitløk, chili og ingefær
I det jeg rører sammen marinaden og luktene av hvitløk, chili, ingefær, grønn curry (må ikke forveklses med karri) og spisskummen blander seg med friskpresset limejuice bare vet jeg at denne thai inspirerte marinaden kommer til å smake himmelsk
Marinade til laksen. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. 1 ss ingefær, finhakket. 1/2 rød chili, finhakket. 1 ss honning. Legg fisken i marinaden og la den ligge i minst 10 minutter. 1 ss fersk ingefær, finhakket. 1/2 rød chili. 3) Tilsett finhakket ingefær og chili
Mange gode thaiinspirerte marinader, dressinger og sauser. Perlehøns og krydret te og kaffe, dadler, nøtter i honning og lekre kreasjoner av frukt, grønnsaker, småkaker og overdådige buffeter
Bland alt sammen, la honningen smelte i vannbad hvis den er hard, press hvitløk og riv ingefær på råkostjern, så alt blandes godt, hakk koriander og bland inn i marinaden
Marinade. Litt honning gir en rundere smak, og avsleper det salte, krydrede litt. Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær