Margbein oppskrift oppskrifter

Kjøtt, buljong og margbein

½ kg margbein av reinsdyr. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 1. Ha saltet i vannet og la det koke opp
Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte

Ben og margbein beholdes, for det gir ekstra smak til gryta. En kraftfull gryte full av smak og lammekjøtt så mørt som smør blir ikke feil
Russisk borscht

Russisk borscht

Ha det i en stor kjele sammen med margbein, løk, selleri, gulrøtter, laubærblad, salt og pepperkorn. 1,5 kg okseskank eller tilsvarende kjøtt, gjerne også margbein
Langtidskoking av kraft

Langtidskoking av kraft

- Har du store margbein, sag dem opp så du får ut margen. Mange ville ha innlegg om kraftkoking, så da kommer min versjon her
OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK KJØTTKRAFT

OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK KJØTTKRAFT

Når du koker kraft på margbein, vil margen etter hvert løse seg opp, men sjekk beina og sørg for å ta vare på margen hvis det er noe igjen når du siler kraften
OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK

OKSEKRAFT- LYS ELLER MØRK

Om du lager kraft av oksehale av margbein, eller en kombinasjon, er fremgangsmåten lik, og koketiden er lik
Rødvinssaus

Rødvinssaus

Dersom du ikke får tak i margbein så kjøp en god oksefond som erstatning. Denne oppskriften kan du også bruke hvis du skal lage en god rødvinssgryte
Suppe uten pose…

Suppe uten pose…

Har du kraft av fire høner eller et margbein i fryseren, er intet bedre enn det… Men jeg brukte nå ferdigkjøpt fond
Langtidskokt oksekraft

Langtidskokt oksekraft

Legg oksehale og margbein i en kasserolle. 2,5 kg margbein. 2,5 kg margbein. Kraft er skikkelig supermat. I tillegg til den gode smaken, inneholder kraft en rekke mineraler – og gelatin
Buljo på margpiper – med surbrød

Buljo på margpiper – med surbrød

Dette er ei lettlaget suppe som blir toppet med at jeg koker med margbein den siste halvtimen – og smaken blir egenartet og himmelsk
Margben – en gammel favoritt

Margben – en gammel favoritt

Jeg har alltid elsket å gnage på bein og margbein er det beste av alt. På restauranter har jeg fått servert margbein som tilbehør til en eller annen kjøttrett, men aldri fått servert det som selvstendig rett selv om jeg vet at det finnes
Kraft, mormors supermat

Kraft, mormors supermat

margbein, ledd, knokler m. Margbein og ledd/knokler legger du i en stor kjele i kaldt vann sammen med litt eplesider eddik eller vin (ca
VARMENDE GRYTER FRA ANDRE HIMMELSTRØK

VARMENDE GRYTER FRA ANDRE HIMMELSTRØK

Jeg hadde liggende noen skiver av kalv med margbein så det var ikke akkurat okse, men jeg fikk ei strålende gryte som smakte veldig godt
OM Å KOKE KRAFT

OM Å KOKE KRAFT

I europeisk matkultur, vil ingrediensene i en tradisjonell oppskrift på oksekraft bestå av. 1 del bein (oksehale, og skanker, også kalt margbein)