Vend inn litt og litt nøtter. #marengs #oppskrift #sjokolade #bake #baking #søtsaker #småkaker #nøtter #mandler #nøttemarengs #greenpeace #reddarktis #klima
Selve kaken består av tre deler, der mørk belgisk sjokolade briljerer sammen med en frisk eksplosjon av pasjonsfrukt blandet med italiensk marengsog nydelig hvit sjokolade, også denne av belgisk kvalitet
Fortsett å piske (jeg bruker elektrisk) til du får en stiv og blank marengs som står av seg selv om du lager topper på den og som ikke rikker seg av flekken om du snur bollen medmarengs oppned
Bland så forsiktig inn nøttene sammen medmarengsenmed hjelp av en slikkepott. Pisk eggehviten i en bolle og tilsett Sukrin gold litt etter litt helt til du har en stiv marengs
Bland så inn marengsen i massen og hell hele blandingen ned i formen med nøttebunnen. Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret litt og litt, pisk til en lett marengs
Alle typer frukt og bær er godt, og ekstra crunch blir det mednøtterogsjokolade. Bredde over bunnen og toppa med friske jordbær, blåbær, kiwi, skivede mandler og sukkerfri sjokolade
Pisk eggehvitene stive, ha i hvitvinseddiken (kan sløyfes om du ikke har, men jeg syns marengs blir seigere og bedre med det, rett og slett) og spe i litt og litt sukker mens du fremdeles pisker
Vend nøtterogsjokolade inn i marengsenmed slikkepotten, forsiktig. Pisk eggehvitene i en helt ren bolle til de danner små topper, ha så i litt og litt sukker mens det pisker og pisk til sukkeret er løst opp og du har stiv fin marengs
Smelt sjokoladenog drypp denne over de avkjølte marengsbunnene. Denne oppskriften er glutenfri, og kan også være melkefri hvis man bruker melkefri sjokolade