Lutefisk oppskrifter

Lutefisk «Larousse Gastronomique 2006»

Lutefisk «Larousse Gastronomique 2006»

Del lutefisken i porsjonsstykker og beregne to gode biter per person. Dekk formene med aluminiumsfolie og sett lutefisken i varm ovn, 180 grader, i ca. 3 kg lutefisk
Lutefisk

Lutefisk

Lutefisk er tradisjonell mat i nordiske land. Lutefisken serveres med tilbehør som poteter, bacon, ertestuing og flatbrød
Lutefisk 2014

Lutefisk 2014

Norskere julemat enn lutefisk finner du kanskje ikke. Men meningene om tilberedning og servering er likevel like mange som det er lutefiskspisere
Lutefisk med ertestuing og bacon

Lutefisk med ertestuing og bacon

lutefisk, ca 1 kilo butikkjøpt til hver. 1. Legg boksen (innholdet) med tørkede erter i vann over natten
LUTEFISK I LANGPANNE

LUTEFISK I LANGPANNE

Lutefisk til middag i dag med godt tilbehør,. Legg så lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne. 5 kg lutefisk. Strø salt på lutefisken og la fisken ligge med salt i 1 time. Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter. 5 kg lutefisk

Lutefisk i dampovn

Endelig har jeg nå testet ut lutefisk i dampovn. Beklager at dette har tatt noe tid, men årsaken er at jeg aldri selv har laget lutefisk, så jeg visste ikke sammenlikningsgrunnlaget fra tradisjonell ovn til dampovn
Lutefisk

Lutefisk

Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. Hva du nå enn velger som tilbehør – beregn ½ kg fisk pr person for lutefisk serveres minst to ganger
Lutefisk, Potetlefse og Mjølkegryn

Lutefisk, Potetlefse og Mjølkegryn

Jeg vokste opp med Lutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften. I dag har ribba overtatt i mitt hjem, men lutefisk er fortsatt en god julemiddag
Lutefisk i Sviddå med deilig tilbehør

Lutefisk i Sviddå med deilig tilbehør

Idag tryllet Sviddå og jeg fram lutefisk sous vide med ertepuré, trykkokte linser med sprøstekt bacon, sennepssaus og mandelpoteter

Tradisjonell lutefisk

Iår skulle det bli romjul før jeg endelig fikk somlet meg til å lage lutefisk. Som med mye tradisjonmat stammer lutefisken fra den gangen vi var et fattig folk som gjorde alt for å overleve i harde kår
Lutefisk med tilbehør

Lutefisk med tilbehør

Lutefisk er en av de få middagene jeg ikke er så vant å lage selv, siden jeg omtrent alltid har fått den servert
Klassisk lutefisk med ertepuré (Jule-spessial)

Klassisk lutefisk med ertepuré (Jule-spessial)

Det skjedde i de dager da det gikk ut befaling fra Sverre om at alle guttene skulle skrives inn i mantall ved lutefiskmiddag Den første innskrivning skjedde mens Sverre var landshøvding på Carl Berner
Lutefisk i dampovn

Lutefisk i dampovn

Lutefisk lages aller enklest i dampovn, det er en ren forglemmelse at jeg ikke har lagt ut dette tidligere
Lutefisk, runde 2.

Lutefisk, runde 2.

Lutefisk er julemat, det er iallfall helt sikkert. Pussig historie, den om lutefisken forresten. Her beskriver Olaus Magnus hvordan lutefisk tilberedes og spises