Del lutefisken i porsjonsstykker og beregne to gode biter per person. Dekk formene med aluminiumsfolie og sett lutefisken i varm ovn, 180 grader, i ca. 3 kg lutefisk
Lutefisk til middag i dag med godt tilbehør,. Legg så lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne. 5 kg lutefisk. Strø salt på lutefisken og la fisken ligge med salt i 1 time. Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter. 5 kg lutefisk
Endelig har jeg nå testet ut lutefisk i dampovn. Beklager at dette har tatt noe tid, men årsaken er at jeg aldri selv har laget lutefisk, så jeg visste ikke sammenlikningsgrunnlaget fra tradisjonell ovn til dampovn
Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. Hva du nå enn velger som tilbehør – beregn ½ kg fisk pr person for lutefisk serveres minst to ganger
Jeg vokste opp med Lutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften. I dag har ribba overtatt i mitt hjem, men lutefisk er fortsatt en god julemiddag
Iår skulle det bli romjul før jeg endelig fikk somlet meg til å lage lutefisk. Som med mye tradisjonmat stammer lutefisken fra den gangen vi var et fattig folk som gjorde alt for å overleve i harde kår
Det skjedde i de dager da det gikk ut befaling fra Sverre om at alle guttene skulle skrives inn i mantall ved lutefiskmiddag Den første innskrivning skjedde mens Sverre var landshøvding på Carl Berner
Lutefisk er julemat, det er iallfall helt sikkert. Pussig historie, den om lutefisken forresten. Her beskriver Olaus Magnus hvordan lutefisk tilberedes og spises