Lutefisk av tørrfisk oppskrifter

Lutefisk 2014

Lutefisk 2014

Og om lutefisk skal være slankemat avgjør du selv. Den store gourmeten og matfilosofen Brillat-Savarin sa det som kjent slik

Tradisjonell lutefisk

Idag lages lutefisk fra tørrfisk eller klippfisk som bløtlegges i kaldt vann i fem–seks dager, med daglig skifte av vannet
Lutefisk, runde 2.

Lutefisk, runde 2.

Eller tørrfisk som man sier i dag, uvisst av hvilken grunn. Nåja, to-tre ganger da kanskje, vi blir jo aldri lei av denne aske(-)tiske fisken
Lutefisktid igjen

Lutefisktid igjen

Eller tørrfisk som man sier i dag, uvisst av hvilken grunn. Nåja, to-tre ganger da kanskje, vi blir jo aldri lei av denne aske(-)tiske fisken
Lutefisk til besvær

Lutefisk til besvær

Lutefisk er en av de måltidene det tar litt tid å bli venner med. Jublianten ble av undertegnede sist observert med et glass pils ved pappas kjøkkenbord diskuterende sjøfart med sin sønn og kone kl halv fem om morgenen
Lutefisken’s historie

Lutefisken’s historie

Ja, jeg er en av dem som ikke er noe saerlig begeistret for lutefisk. Men, hver sin smak, Resten av familien liker det, saa her faar du et par forskjellige historien om hvordan den ble til, hva som er sant vet jeg ikke LOL

LUTEFISKENS VENNER

Hvorfor dette ikke kan gjøres med samme resultat andre steder i Norge kommer av klima. For å minne oss om hvor dette kommer fra, så fant jeg et par bilder fra tørrfiskens hjemland
Tid for lutefisk igjen!

Tid for lutefisk igjen!

tørrfiskav torsk(klippfisk eller stokkfisk). Og om lutefisk skal være slankemat avgjør du selv. Den store gourmeten og matfilosofen Brillat-Savarin sa det som kjent slik
Lutefiskmiddag

Lutefiskmiddag

Hell av vannet som har dannet seg, og salte fisken med mindre salt enn du ellers ville. Lutefisk egner seg best å koke i form eller langpanne

Boknafisk og kattastrofe

Klippfisk, tørrfisk, lutefisk og boknafisk. Lutefisk eller boknafisk. boahkkeguolli som beskriver en variant avtørrfisk, en fisk som er delvis tørket av sol og vind på hjell, i mesanmasta på båten eller på en vegg

Lutefisk (Nordland)

Lutefisken skjæres i passende serveringsstykker, legges så i kokende vann med et lett saltdryss over

Luting av tørrfisk

Utvanningen er viktig for å få bort luten og få riktig konsistens på lutefisken. Bløtleggingen gjør at tørrfisken blir myk og lettere påvirkes av luten

Luting av fisk (Sogn og Fjordane)

Til lutefisk blir det brukt tørrfisk, helst torsk eller hyse. Etter siste verdenskrig ble det vanlig å lage lutefisk med kaustisk soda, natriumhydroksid eller NaOH