Hornene bakes ofte her i huset, og deigen kan også brukes både til annen gjærbakst som f. 1 ss LuftigereBakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
100 gr smeltet smør 4 dl lunken melk 2 egg 1 pk tørrgjær 1 ss LuftigereBakst fra Idun (kan sløyfes) 1 ts salt 1 ss sukker 750 gr mel pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø Jeg starter alltid gjærbakst med å blande gjær og sukker i en bolle
Idun Mors hjemmebakte "luftigerebakst". Det er hovedsakelig tre ting jeg gjør med tradisjonell gjærbakst for å gjøre den litt sunnere, og her vil jeg nevne hvordan man lager dem tradisjonelle om man ønsker
1 pk Idun tørrgjær for søte deiger. 1 ss luftigerebakst. I dag har det blitt bakt boller i 2 omganger. Bakte først en liten porsjon pga av jeg ikke trodde det kom til å gå så mye av det i dag + at nakken kranglet med meg og gjorde at jeg ikke var klar for den store bakeseansen
2 ss Luftigerebakst (Idun). 2 ss Luftigerebakst (Idun). Etter å ha fått operasjonen sin utsatt, var både minstemann og jeg litt lei oss, og da hjalp det med en kanelsnurr hos bakern
tørrgjær) og "Luftigerebakst". Denne gangen er det eit produkt frå Idun, som lovar at ved å tilsetje ei spiseskjei av "Bakerens hemmelighet", så vil du få ein luftigare bakst
ferskere bakst og luftigerebakst. Aldri har jeg fått en så luftig og fløyelsmyk bakst før. Min mor skrøt så til meg over Iduns nye "bakehjelpere" som er kommet på markedet
1 ss Idunsluftigerebakst . Det er mandag, og vi liker ikke mandager gjør vi. Selv om mange toppbloggere prøver å overbevise meg uke etter uke om at det er den beste dagen i uka er jeg ikke overbevist
Også stivelseskvaliteten har mye å si, så når vi snakker tradisjonell bakst som er ferdig syrnet, så er det ikke snakk om noe gjæringstid med mindre man tilsetter mer gjær som trenger oppformering etter syrningen er ferdig