Lise finckenhagen oppskrifter

Lises kylling, kokos og curry

Lises kylling, kokos og curry

Skjær kyllingen i store biter. Bland sammen kokosmelk og curry paste. Mariner kyllingen i blandingen i minimum 30 minutter
Varmende karrisuppe

Varmende karrisuppe

Finhakk løken, skjær gulrøttene og eplet i små terninger. Skjær kjøttet i skiver eller strimler. Tilsett buljong og la suppen småkoke under lokk i ca
Svenskinspirert skalldyrkake

Svenskinspirert skalldyrkake

Bruk en rund kakeform, ca. 20 cm i diameter. Skjær vekk skorpen på loffen. Kle en kakeform (bruk kun ringen) med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på
Klippfiskboller

Klippfiskboller

Legg klippfisken i en kasserolle og dekk den med melk. Kok opp, skru ned varmen og la fisken trekke ferdig i melken
Fløtesaus

Fløtesaus

Kok opp vinen og la den koke inn til 1/3. Tilsett kraften og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5 minutter til
Løksuppe

Løksuppe

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Smelt smøret i en kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen
Banan- og sjokoladeformkake

Banan- og sjokoladeformkake

1 brødform, 1,5 liter. Varm ovnen til 180 °C og kle formen med bakepapir. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver
Pepperbiff i fyldig konjakksaus

Pepperbiff i fyldig konjakksaus

Krydre biffene med salt og godt med grovmalt sort pepper. Skjær løk og purre i skiver. Del mandelpotetene i to på langs eller i kløfter
Sitronkake med Chia

Sitronkake med Chia

Tipset er hentet fra Lise Finckenhagen’s «Slikkepott» (boken anbefales. Hvis du liker sitron så bør du prøve denne kaken
Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Bruk en rund springform ca. 22 cm i diameter. Kle en springform med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 150 °C i ca 1 time og 30 minutter
Turgryte med lam og sopp

Turgryte med lam og sopp

Krydre kjøttet med salt og pepper. Skjær løk og purre i skiver. Brun kjøttet over sterk varme, stek det i to omganger hvis pannen ikke er så stor
Vårlig steinbit med urtelokk

Vårlig steinbit med urtelokk

Kjør loff til smuler i en hurtigmikser. Tilsett urtene og kjør videre til en lysegrønn masse. Bland inn sitronskall og olivenolje
Ostekake med lime og bringebær

Ostekake med lime og bringebær

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, kanel og smør. Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en springform (22 cm) med bakepapir
«Påskeeggkake» med appelsinkrem og Daim

«Påskeeggkake» med appelsinkrem og Daim

Del sukkerbrødet i tre lag. Bruk en spiss skarp kniv og skjær ut en oval kake av sukkerbrødet. Skråskjær kantene på det øverste laget (den delen skal legges på til slutt)