Lise finckenhagen oppskrifter

3 Lagre
Lises kylling, kokos og curry

Lises kylling, kokos og curry

Skjær kyllingen i store biter. Bland sammen kokosmelk og curry paste. Mariner kyllingen i blandingen i minimum 30 minutter
235 Lagre
Verdens beste sjokoladekake

Verdens beste sjokoladekake

Denne kaken her er hentet fra boken Slikkepott av Lise Finckenhagen og går under navnet konfektkake. Innimellom så treffer man på en oppskrift som virkelig gjør kakebakerlivet verdt å leve
174 Lagre
Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis
78 Lagre
Lutefisk «Larousse Gastronomique 2006»

Lutefisk «Larousse Gastronomique 2006»

Kok og skrell potetene. Hold dem varme i en kasserolle med litt smør. Lag bechamelsaus av 1/2 liter fløtemelk og 2 ss hvetemel rørt sammen med 30 gram smør og litt salt
46 Lagre
Svenskinspirert skalldyrkake

Svenskinspirert skalldyrkake

Bruk en rund kakeform, ca. 20 cm i diameter. Skjær vekk skorpen på loffen. Kle en kakeform (bruk kun ringen) med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken på
36 Lagre
Eplemuffins med vaniljekrem

Eplemuffins med vaniljekrem

Denne oppskriften gir 10-12 store muffins. Smelt og brun smøret forsiktig til nøttebrunt og aromatisk, avkjøl
35 Lagre
Ostekake med lime og bringebær

Ostekake med lime og bringebær

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, kanel og smør. Kle en liten langpanne (20 x 30 cm) eller en springform (22 cm) med bakepapir
26 Lagre
Fish and chips

Fish and chips

Chips. Skrell potetene og kutt dem i grove chips. Skyll chipsen i rennende kaldt vann i 5 minutter. Kok potetchipsen i lettsaltet vann, stille og rolig, til potetene blir møre
25 Lagre
Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Bruk en rund springform ca. 22 cm i diameter. Kle en springform med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 150 °C i ca 1 time og 30 minutter
25 Lagre
Nydelige lammeskanker

Nydelige lammeskanker

Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Rens grønnsakene og skjær dem i terninger. Hakk løk og hvitløk. Brun skankene godt i en varm jerngryte eller tykkbunnet gryte
24 Lagre
Skinnstekt skreirygg med selleri- og potetstappe og baconsmør

Skinnstekt skreirygg med selleri- og potetstappe og baconsmør

Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir
21 Lagre
Konfektkake

Konfektkake

Konfektkaken bakes i en bakeform 22-24 cm i diameter. Varm ovnen til 175 °C. Kle formen med bakepapir. Finhakk sjokoladen
19 Lagre
Konfiterte andelår med rødløk og eple

Konfiterte andelår med rødløk og eple

Kok potetene knapt møre i godt saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Legg lårene (med skinnsiden opp) i en ildfast form, la en del av fettet få være med
18 Lagre
Friske luftige rosa bringebærmarshmallows

Friske luftige rosa bringebærmarshmallows

Oppskriften er laget med utgangspunkt i en oppskrift fra Lise Finckenhagen. Publisert December 1, 2015 av Marit
16 Lagre
Suppe med knokekjøtt

Suppe med knokekjøtt

Legg knoken i en passende kjele. Tilsett timian, persillestilker og pepper. Dekk med vann, ca. 2 1/2 liter og kok opp
15 Lagre
Marokkanskinspirert lammegryte

Marokkanskinspirert lammegryte

Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Flå tomatene og del dem i fire
14 Lagre
Asiatisk ribbe med plommesaus

Asiatisk ribbe med plommesaus

Opphavet til plommesausoppskriften kommer fra Lise Finckenhagen. Ribbe nå som det er sommer, tenker du kanskje