Fisken skal behandles svært delikat, og er ferdig i det øyeblikket den flaker seg ved et lett press. Fisk er faktisk både bedre og mer spennende enn kjøtt synes jeg, og det finnes utallige metoder og oppskrifter for å trylle fram magien
Flaker den seg lett er den ferdig. Som med mye tradisjonmat stammer lutefisken fra den gangen vi var et fattig folk som gjorde alt for å overleve i harde kår
Den er fast og fin i kjøttet og er lett å tilberede. Tusen takk for oppskriften. Det var helt fantastisk og jeg har flere gang servert dette hjemme hos meg med stor suksess
Tilbered alt ferdig, så er det mye lettere å jobbe etter oppskriften. - Kok opp vann i en kjel og gi fennikelen et lett oppkok, hel av vannet og legg til sides, gjør det samme med potetskivene og legg til sides
Legg salt mellom lagene og til slutt legges det ett lett press på. Fremgangsmåten er litt forskjellig for de forskjellige fiskeslag, se under på oppskrifter
Trykk lettmed et kjøkkenpapir for å få ut litt overflødig fuktighet av fisken. Det skal være kveite og laks, men vi hadde bare brosme da jeg laget dette