Dekk til bollen og sett deigen til heving. Et par triks gjør så og si alltid susen, og i dag skal jeg dele de med deg, sammen med min favoritoppskrift på grovt fullkornsbrød
Legg deigen over i en langpanne og sett til etterheving i ca. Blander du sammen ingrediensene og setter det til heving tidlig på morgenen, er det klar til steking ved middagstid
Når brødene er avkjølt anbefaler jeg å skjære de i skiver og fryse ned. Avkjøles på rist. Det aller beste med brødet (foruten at det er veldig sunt og uten hvetemel) er at det er absolutt verd ventetiden
Avkjølbrødet på rist før du skjærer i det. Kan du tenke deg noe bedre enn nystekt brød. Eltefritt brød eller grytebrød er en grei måte å lage brød på som krever ganske liten innsats
Skjær gjerne noen snitt i toppen avbrødet så du unngår sprekker. Oppskriften gir 3 brød. 1 dl havregryn. Sett til heving på en lun plass i 45 min. Kna deigen littegrann før du deler den i 3 deler som du putter i hver sin 2 liters brødform. 1 dl havregryn
Sett til heving tildekket på et lunt sted til dobbel størrelse. Avkjøl på rist og forsøk å vente med å skjære i dem til de er såpass avkjølte at kniven ikke klistrer seg til brødet
eg satte forma inni en tett plastpose for heving. Eg trur ikkjeeg knadde godt nok, for brødet mitt heva seg ikkjesånn som originalen på lavkarboforumet gjorde
Settes til heving over natten på kjøkkenbenken. Oppskriften er inspirert av Berit Nordstrand's oppskrift på startbrød, men siden jeg ikke hadde alle ingrediensene, så laget jeg en litt annen variant
I dag tenkte jeg at jeg skulle komme med en brødoppskrift til dere. I og med at mini synes brød var godt, så synes jeg det var stas å kunne lage et eget