Land kylling oppskrifter

Kylling tikka masala

Kylling tikka masala

Fungerer helt utmerket å varme opp, steke litt kyllingfiletbiter og blande sammen. Og det er ikke uten grunn at India kalles for krydderets land, da det er det landet i verden som produseres flest varianter av krydder

Kontrastenes land

Til middag liker jeg all kullgrillet kylling kebabs og da særlig Reshmi og Malai kebab. Jeg elsker India
Maqluba «opp ned» kylling | #CookForSYRIA

Maqluba «opp ned» kylling | #CookForSYRIA

Men det jeg har fått med meg er at smakene i det syriske kjøkkenet har blitt spesielt påvirket av Tyrkia og andre nærliggende land, da de deler mye av den samme historien
BBQ Kyllingform med grønnsaker ✿

BBQ Kyllingform med grønnsaker ✿

Land/distrikt. Kjempegod ovnsrett med mør kylling, helt herlig BBQ-saus og gode grønnsaker. Legg grønnsaker i en ildfast form og legg kyllingen på toppen
Chicken Tandoori !

Chicken Tandoori !

Stekt kylling og malte nøtter skal blandes inn i sausen. Bland alle ingrediensene, legg filetene i marinaden og bland alt godt sammen
Krydder i hverdagen

Krydder i hverdagen

Da jeg begynte å snuse på mat fra andre land, ble jeg ofte overrasket over krydderne som ble brukt, for der vi bruker muskat i fiskegratengen, nellik i appelsinen og kanel på grøten, bruker både indere og grekere disse krydderne på helt andre måter
Mjuuugly's Thaisuppe!

Mjuuugly's Thaisuppe!

Jeg savner Thailand hver eneste dag og jeg har lagt min elsk på Thaimat og Asiatiske smaker, og på den måten bringer maten meg på et vis tilbake til smilets land flere ganger i uken
Kikertpannekaker - Enkelt, godt og sunt

Kikertpannekaker - Enkelt, godt og sunt

Bland mel og krydder først. Her er det to kikertpannekaker servert med stekt kylling, salat med mais, tomat, paprika, fenikkel og avokado pluss kesam og salsa
Tabbouleh, eksplosjoner av gode smaker.....

Tabbouleh, eksplosjoner av gode smaker.....

land alt i den kalde bulguren, bland inn olje og sitron, smak til med salt og pepper. (Dobbel mengde vann til koking, tilsatt litt svinebuljong, om svin er det du serverer den til, bytt med kylling e
Søtpotet, aubergine og soppgryte med quinoa

Søtpotet, aubergine og soppgryte med quinoa

Ha deretter oppi blandingen fra ovnen samt en boks hakkede tomater. Den passer perfekt å lage til noen som i utgangspunktet er skeptisk for hvordan man kan lage en hel middag uten å bruke kjøtt eller kylling
Kofta i curry

Kofta i curry

Nærmest alle land har sin versjon av kjøttboller og de smaker godt alle sammen. 500 gr kjøttdeig, (okse, lam eller kylling)1/2 ts salt1/2 ts chilipulver1/2 ts spisskummen1/2 ts garam masala1/2 ts malt ingefær1 løk1 dl strøkavring - eller smuldret tørt brødEn håndfull frisk koriander1 egg. Finhakk løken og bland alle ingrediensene sammen med kjøttdeigen - form til små kjøttboller og stek de raskt i litt olje - legg til sideStek løk og hvitløk i olje i en dyp panneTilsett tomater, krydder, vann og yoghurt - la det småkoke i et par minutterLegg kjøttbollene forsiktig i sausenEtter ca 15 minutter, kan du tilsette ytterligere litt vann hvis sausen er for tørr og la det småkoke under lokk i 5-10 minutter til Topp med hakket persille eller koriander og yoghurt
«Shepherd’s pie» med søtpotet

«Shepherd’s pie» med søtpotet

Den stammer fra Storbritannia og Irland, men er blitt populær i mange land. Opprinnelig benyttes som oftest lammekjøttdeig, men man kan fint også benytte kjøttdeig av både svin, kylling og storfe eller karbonadedeig