Lammelår termometer oppskrifter

Lammelår med ovnsstekte poteter

Lammelår med ovnsstekte poteter

Veldig greit å bruke steke termometer når man lager slike store steker. Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår
Lammelår La Trappe

Lammelår La Trappe

Stikk gjerne et steke termometer inn i den tykkeste delen. La Trappe er en trappist øl som er litt mørk, og har noe sødme
Marinert lammelår – smaskens!

Marinert lammelår – smaskens!

Sett et steketermometer i den mest kjøttfylte delen. Lammelår er fantastisk god mat og noe vi ofte spiser året rundt

Saltkjøttlår (kokt saltet lammelår)

Stikk steketermometeret gjennom folien midt ned i det tykkeste av lammelåret. Unngå at termometeret støter på bein eller blir stående i fett
Nydelig marinade til lammelår/steik

Nydelig marinade til lammelår/steik

Men med lammelår, i motsetning til lammesteik uten bein hvor det ikke er noe prblem, kan det være vanskelig å få steketermometeret nærme nok beinet uten å komme borti, og da kan du oppleve at kjøttet nærmest beinet kan være rått
Steking av lammelår

Steking av lammelår

Legg så lammelåret over i langpanna, og bruk et steketermometer for å måle temperatur. Er du usikker på hvor lenge det bør stå i ovnen, så vil jeg anbefale deg å bruke et steketermometer
Tilberedning av lammelår

Tilberedning av lammelår

Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet. Mange spiser lammelår i påsken og her kommer en oppskrift på tilbereding av lammelår og tilbehør
Langtidskokt elgstek med godt tilbehør!

Langtidskokt elgstek med godt tilbehør!

en klassiker i påsken er jo lammelåret som er krydret med salt og pepper og proppet full av fersk rosmarin, timian og sist, men ikke minst hvitløk
Lammestek med klassisk tilbehør

Lammestek med klassisk tilbehør

En saftig herlig lammestek eller et helt lammelår er og bli gourmetmat for oss nordmenn som kan skryte av å ha verdens beste lammekjøtt
Lammestek, langtidsstekt

Lammestek, langtidsstekt

Klassisk lammelår (her). Sett inn et steketermometer i stekens tykkeste kjøttdel (for riktig måling av kjernetemperatur må termometeret ikke treffe benet)
Provence, Pierre Magnan og Provencalsk lammestek

Provence, Pierre Magnan og Provencalsk lammestek

lammelår (uten isbein og knoke). Legg den opp på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175° C til termometeret viser 65° C. YARPP powered by AdBistroPowered by 1 stk lammelår (uten isbein og knoke)
Lammecarre med søtpotetchips

Lammecarre med søtpotetchips

Selv om påsken gikk med til mye lammelår er det en del av lammet jeg setter ekstra stor pris på, nemlig lammecarre
Påskelam

Påskelam

Så idag vil vi dele med dere oppskriften vår på lammelår stekt i ovnen som vi hadde på Skjærtorsdag. Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet

PÅSKEGLEDE

Til lammelåret skjærer du først av den ene knoken slik at du får plass til hele låret på bakplate. Til lammelåret skjærer du først av den ene knoken slik at du får plass til hele låret på bakplate
Nydelig søndagsmiddag: Lammestek med regnbue gulrøtter, søtpotet/potet og deilig skysaus

Nydelig søndagsmiddag: Lammestek med regnbue gulrøtter, søtpotet/potet og deilig skysaus

Det ble lammestek av lammelår u/bein. Jeg hadde litt ekstra rosemarin go timian på også før jeg satte inn steketermometer og brette inn i en forvarmet ovn på 125 grader, Lammet skulle ha rundt 2 timer, så det gjaldt å følge med på steketermometeret. Jeg var desverre litt uobersvant når det kom til temperaturen, pga en skjevhet på termometeret som gjorde at jeg ventet og ventet på at temp skulle stige, uten at ejg så at den allerede hadde passert 70, huff huff