Lammelår steketid 200 grader oppskrifter

Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Du kan også velge å ha lavere temperatur og lengre steketid for å få kjøttet enda mørere. Dette er første gang jeg har laget lammelår selv
Helstekt lammelår av villsau

Helstekt lammelår av villsau

Steketiden er ca. En annen ting er og plassere steketermometeret sånn du faktisk ser hvor mange grader kjøttet er uten og måtte åpne ovnsdøren

Langtidsstekt lammelår, greskinspirert

Grønnsakene legges under lammelåret underveis i steketiden for å danne ekstra god smak. Sett opp temperaturen litt mot slutten av steketiden, men følg nøye med på steketermometeret
Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Her kommer en oppskrift på skikkelig fancy festmat – langtidssteking av lammelår. Dette lammelåret blir tilberedt på svak varme over lang tid til det blir så mørt og saftig at det detter av beinet og nesten smelter i munn
Nydelig marinade til lammelår/steik

Nydelig marinade til lammelår/steik

Men med lammelår, i motsetning til lammesteik uten bein hvor det ikke er noe prblem, kan det være vanskelig å få steketermometeret nærme nok beinet uten å komme borti, og da kan du oppleve at kjøttet nærmest beinet kan være rått
HØSTMAT OG LAMMELÅR

HØSTMAT OG LAMMELÅR

Høstmat, ala lammelår med rotgrønnsakerGni lammelåret med salt, pepper, rosmarin og timian, og legg på en bakplate
«Årets beste lammelår»

«Årets beste lammelår»

jeg beinet ut låret for å korte ned på steketid, mindre svinn og jeg fikk kokt nydelig kraft på beinet
Lammestek med klassisk tilbehør

Lammestek med klassisk tilbehør

En saftig herlig lammestek eller et helt lammelår er og bli gourmetmat for oss nordmenn som kan skryte av å ha verdens beste lammekjøtt
Lammestek, langtidsstekt

Lammestek, langtidsstekt

Klassisk lammelår (her). Mot slutten av steketiden, setter jeg opp temperaturen for å fremskynde prosessen noe
Honningglasert lam med salvie og sitron

Honningglasert lam med salvie og sitron

I fryseren så hadde jeg et stykke utbenet lammelår som blir lørdagsmiddagens midtpunkt. 200 gram per pers. Forvarm ovnen til 160 C ( 180 for raskere steketid). 62 C siden temperaturen fortsetter å stige noen grader etter at det er tatt ut av ovnen. 200 gram per pers. 62 C siden temperaturen fortsetter å stige noen grader etter at det er tatt ut av ovnen
Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Lammelår er jo bare utrolig godt. Til et lammelår på ca. Smøre lammelåret godt inn. Legg lammelåret på en rist
Slow Food: Lammeskanker

Slow Food: Lammeskanker

Dette er den nederste delen på lammelåret som egentlig er veldig seigt, men hvis det får bake lenge i ovnen så blir det sjeldent mørt og smaker nydelig
Lammestek i påsken?

Lammestek i påsken?

Jeg pleier alltid å spise lammestek eller lammelår i løpet av påsken, enten hos foreldrene mine eller hos noen av søsknene mine