Lammelår skjære av beinet oppskrifter

Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Begynner du å skjære i låret rett etter at du tar det ut, kommer all saften til å renne ut, og kjøttet blir tørt og frøsete
Lammelår med bein

Lammelår med bein

Steika blir enklere å håndtere, både i ovnen og når den skal skjæres opp. Da er det to grunner til at jeg vil fjerne den nedre delen av skanken og isbeinet som sitter i mørbraden øverst på låret
Helstekt lammelår av villsau

Helstekt lammelår av villsau

Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer i ovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp kniv til å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
Islandsk lammelår med yoghurt

Islandsk lammelår med yoghurt

Når isbeinet er fjernet fortsetter du med kniven rundt lårbeinet til kneleddet slik at den delen løsner, til slutt skjærer du rundt beinet på skanken og det trekkes ut
Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Dette gjør det lettere å skjærelammelåret i skiver når det er ferdig. før du skjærer i det. Dette lammelåret blir tilberedt på svak varme over lang tid til det blir så mørt og saftig at det detter avbeinet og nesten smelter i munn
Marrokansk gryte

Marrokansk gryte

Jeg elsker når gryter står å putrer på komfyren og duftene siver ut under lokket, da vibrerer nesborene mine av lykke
Lammegryte med potet og tyrkiske smaker

Lammegryte med potet og tyrkiske smaker

Jeg bruker lammebog, men det går like fint an å bruke lammelår. Husk uansett å skjære bort overflødig fett før du begynner
Påskemiddag

Påskemiddag

Utbeinetlammelår. Her ser du hvordan vi tilberedte lammelåret. Avskjæret og bein koker vi kraft på som brukes til saus
Fårikål

Fårikål

eks skiver av bog, skiver avlammelår, osv. Pass på å skjære bort stilken / kjernen. Start med å legge et lag med biter med mye bein og fett i bunn av gryten
Verdens beste lammelår!

Verdens beste lammelår!

Du vil komme til en "kule" som er leddet i beinet, denne må du skjære løs og det er det som egentlig er det vanskeligste punktet
Dette blir himmelsk godt :-)

Dette blir himmelsk godt :-)

Egentlig er det jo bare tull, for lammelår er jo tilgjengelig store deler av året. Når vi spiser lammelår gjør jeg det svært enkelt, jeg kan godt blogge en mere nøyaktig oppskrift imorgen

Lårstek av kylling med maiskrem

 Påsken er over oss og mye handler om mat og drikke, å når vi snakker mat til påske vil vel mange tenke lammekjøtt (lammelår)