Steika blir enklere å håndtere, både i ovnen og når den skal skjæres opp. Da er det to grunner til at jeg vil fjerne den nedre delen av skanken og isbeinet som sitter i mørbraden øverst på låret
Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer i ovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp kniv til å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
Når isbeinet er fjernet fortsetter du med kniven rundt lårbeinet til kneleddet slik at den delen løsner, til slutt skjærer du rundt beinet på skanken og det trekkes ut
Dette gjør det lettere å skjærelammelåret i skiver når det er ferdig. før du skjærer i det. Dette lammelåret blir tilberedt på svak varme over lang tid til det blir så mørt og saftig at det detter avbeinet og nesten smelter i munn
Kjenn med fingeren etter leddet, der kan du lett skjæreavbeinet med en vanlig skarp kniv. Jeg anbefaler deg å skjæreav øverste del av beinpipa som stikker opp
Kjenn med fingeren etter leddet, der kan du lett skjæreavbeinet med en vanlig skarp kniv. Det er også lurt å skjære ut nøkkelbeinet, da det blir svært mye letter å skjære opp lammet ved servering
Mange sverger til lammelår i påsken, men et meget godt alternativ er lammecarre. Du steker det helt, men skjærer det opp mellom beina ved servering for å få fram et "øye" av rent filetkjøtt i midten
eks skiver av bog, skiver avlammelår, osv. Pass på å skjære bort stilken / kjernen. Start med å legge et lag med biter med mye bein og fett i bunn av gryten
Kjenn med fingeren etter leddet, der kan du lett skjæreavbeinet med en vanlig skarp kniv. Det er også lurt å skjære ut nøkkelbeinet, da det blir svært mye letter å skjære opp lammet ved servering
Egentlig er det jo bare tull, for lammelår er jo tilgjengelig store deler av året. Når vi spiser lammelår gjør jeg det svært enkelt, jeg kan godt blogge en mere nøyaktig oppskrift imorgen