Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. LammelåretKutt opp grønnsakene og legg det i en stor plastpose hvor du har plass til kjøttet ogmarinaden
Lammefett og gode smaker blander seg medpoteter eller andre grønnsaker som står under ristenog fanger opp hver eneste dråpe fra det saftige lammekjøttet…
Servert medfløtegratinertepoteter, lammesaus ogovnsbaktegrønnsaker ✿⊱╮✿⊱╮. Legg låret over i en stor langpanne oggni det godt innmed salt, pepper, sitronsaftog smeltet smør
Samtidig forbredes ogsåpoteter – kokte eller stekte, uansett mandel mener jeg, men du velger. Når låret er iovnen setter jeg i gang med å kutte opp grønnsaker som skal følge med, denne gangen er det løk i båter, gulerot ogchampignon jeg bruker
Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer iovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp knivtil å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
For enkelthets skyld har jeg kun hvitløk, frisk oregano, litt olje, salt og pepper ikrydderblandingenog henter inn gresk inspirasjonogsåmed en frisk gresk salat ogovnsbaktepoteterog gulrøtter på siden
poteter, søtpoteter, jordskokk, gulrøtter, fennikel, cherry tomater, sopp) og putt i langpanne (for en stor steik, fyll langpanna godt medgrønnsaker - de blir fort spist opp
Dette er ogsåtradisjonell påskemat, hver påskeaften stod det lammelår på menyen. Ha buljong og grovkuttede grønnsakeriovnspannen eller i et ildfast fat
Poteter skrellet. Eventuelle andre grønnsaker eller avskjær. Beinog kjøttavskjær brukes gjerne til en god lammekraft som kokes samtidigmed at steika står iovnen
Jeg skal servere dem langtiddstektelammelårmed bakte og røkte paprikaogaubergine, peccorinogratinertepotetermedsjampinjongog løk og en rødvins- ogshitakebasert brun saus