Vi får se hvor langt inn i filmen vi kommer før Steinar sovner da. Lørdagskveld og lammelår. Jeg har oppskriften jeg brukte på lammelår med tilbehør, som overskriften sier, men jeg kan ikke oppskriften på godt selskap
Start med den åpne delen hvor du har skjært ut isbeinet. Rasp så skallet av en halv sitron, og press etterpå sitronsafta oppi morteren, og til slutt en ss olivenolje
Det legger en veldig god video på YouTube lagt ut av matprat, om hvordan du gjør det. En annen ting er og plassere steketermometeret sånn du faktisk ser hvor mange grader kjøttet er uten og måtte åpne ovnsdøren
Litt tips og spesielt hvordan fjerne hoftedelen på lammelåret fant jeg på denne siden. Mannen min og jeg har startet en årlig tradisjon hvor vi lager dette og inviterer besteforeldrene mine over på middag
Men med lammelår, i motsetning til lammesteik uten bein hvor det ikke er noe prblem, kan det være vanskelig å få steketermometeret nærme nok beinet uten å komme borti, og da kan du oppleve at kjøttet nærmest beinet kan være rått
Lag snitt i lammelåret, hvor du putter inn hvitløksfedd. Er du usikker på hvor lenge det bør stå i ovnen, så vil jeg anbefale deg å bruke et steketermometer
For å gi en pekepinn på hvormye du trenger per person. Det er også lurt å skjære ut nøkkelbeinet, da det blir svært mye letter å skjære opp lammet ved servering
For å gi en pekepinn på hvormye du trenger per person. Det er også lurt å skjære ut nøkkelbeinet, da det blir svært mye letter å skjære opp lammet ved servering
Jeg skal servere dem langtiddstekte lammelår med bakte og røkte paprika og aubergine, peccorinogratinerte poteter med sjampinjong og løk og en rødvins- og shitakebasert brun saus