Bland sammen hakkede tomater, olivenolje og kraft eller buljong. Ca 2 kg lammekjøtt (jeg brukte lammelår i skiver, skåret i biter)2 bokser hermetiske tomater1,5 desiliter god olivenolje0,5 liter kjøttkraft eller utblandet buljong1 spiseskje soyasaus3 teskjeer sambal oelek5 fedd hvitløk, finhakket1 teskje frisk ingefær (finhakket)2 teskjeer paprikapulver1/4 teskje malte grønne kardemommefrø1 teskje spisskummin (gjerne kumin-frø knust i morter)1/2 teskje kanel2 hele kanelstenger1 bunt hakket frisk koriander1 bunt hakket frisk bladpersilleGodt med salt og pepper til smaking før serveringSlik gjør du det. 2 bokser hermetiske tomater
Har man spist en solmodnet tomat ved Middelhavet på sommeren blir den man får lenger nord i Europa aldri helt den samme, uansett hvor økologisk og kjærlig dyrket den måtte være
Mot slutten av tiden lager du en liten grop i pannen som du har en god spiseskje med tomatpuré i. La tomatpuréen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpuré i en gryte sammen med kjøttet
Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater og kremfløten og kok til gryteretten tykner litt. Dette er en nydelig og smakfull lammegryte som er enkel å lage
Rens og findel hvitløk og ingefær, grovhakk løk og tomater. 1 cm fersk ingefær3 store tomater1 ts gurkemeie1 ts kanel1 ts korander1 ts cumin1 ts paprika½ ts kardemommeSalt og pepper. 3 store tomater
En deilig lammegryte som varmer kroppen godt i høstkulda. Lammegryte med kikerter og erter – 4 pers. 2 bokser hakkede tomater. Krydre med litt provencalsk krydder og ha i 2 bokser hakkede tomater og 2 dl vann. 2 bokser hakkede tomater
1,2 kg lammesmåsteik eller fårikålkjøtt/ 3 ss smør/ 3 ts salt/ 1 ts pepper/ 3 dl vann/ 4 gulrøtter/ 6 poteter/ 1,5- 2 purre/ 2 ss tomatpurè. Ha i tomat og purre når det gjenstår 10- 15 minutter. lammegryte 1,2 kg lammesmåsteik eller fårikålkjøtt. 2 ss tomatpurè
Leste Trines matblogg sin oppskrift på marokkansk lammegryte i lunsjpausen på jobb, men fikk så dårlig tid mellom jobb og korøvelse at jeg ikke hadde tid til å finne fram noen oppskrift
Tøm over de hakkede tomatene, og hell over rødvin. Lammegryte av villsau fra Herøya. Den kan være litt sur pga tomatene, så honningen gir litt mer sødme
400 gram tomater fra boks ( gjerne cherrytomater). 400 gram tomater. Det er ikke lenge før det er tiden for å få kjøpt ferskt og fint lammekjøtt i butikkene