Lammefilet temperatur oppskrifter

Lammesadel med kotelett

Skjær ut og trim to lammefileter, behold litt av fettet på. 4-5 minutter, avhengig av temperatur. 1. Temperer smøret til sitron- og uretsmøret, tilsett sjalottløk, hvitløk, persille, salt og pepper

Lam for 2

Lammecarré, lammeskank, lammesteik, lammefilet. Så la vi den i en ildfast form, tok over tett aluminiumsfolie, satte den inn på 150 grader i en snau time, tok den ut og penslet igjen, inn i ovnen en gang til på samme temperatur og like lenge. Ribba ble penslet for siste gang, temperaturen opp til 220 grader for de siste 15 minuttene varmebehandling. Pisk sammen omtrent like mye eggeplomme som du hadde sukker (40 gram = ca 2 eggeplommer) og tilsett litt av blandingen slik at temperaturen blir jevn
Luksusmiddag med lammecarré og rotmos

Luksusmiddag med lammecarré og rotmos

Temperaturen vil stige eit par grader mens kjøttet kviler, og kjøttsafta vil «sette seg». Lammesteika er bortimot obligatorisk i påska, og i slaktetida om hausten