Smelt smør i en jerngryte, og ha oppilitt olje, da tåler smøret mer varme før det blir brent. Honningglasertlammeskank med rødvinssaus, kantareller, råstekte grønnsaker, selleri- og potetpuré
Når kjøttdeigen er (nesten) stekt, ha i tomatpuré, chilipaste (om du bruker) og pul biber. ITyrkia er moussaka en gryte bestående av omtrent like deler kjøttdeig, aubergine og tomatsaus – en helligtreenighet som aldri slår feil
på ingen måte verre enn et litelam. Cabrito er helstektkiddstekt med paprika, og gjerne servert med sautert potetmos og deilige lett bitre, mørkegrønne blader fra turnips (mangold) servert ilittinnkokt fløte med gylne snitterristet brød
Kjøttsausen smakte deilig av lam, kanel, tomater og oregano og den hvite bechamelsausen ble perfekt tykk, kremete og mild med et hint av muskat og parmesan
en stektkylling, lammesteik, fenalår osv. Du kan koke kraft av alle typer bein, både okse, lam, kylling, kalkun, hjort, rein, elg, fisk for å nevne noen
Reinsdyrkjøtt fra Finnmark er høyt verdsatt også utenfor fylkesgrensene, og lammekjøttet fra Nordland er blitt kåret til landets beste – og det norske lammekjøttet er som kjent verdens beste
Pass på at du snur lammeskankene et par ganger, så de blirliktstekt rundt det hele. Smelt smør med olje i en tykkbunnet stor gryte, og stek finhakket løk med anis på middels varme til løken er myk
Finhakket sopp og løk, stekt. Rør ingrediensenetilmarinaden sammen og smør det inn på lammet. Til denne retten har jeg hentet inspirasjon fra et måltid jeg fikk på restaurant en gang