Lam salvie oppskrift oppskrifter

Kan lammesteken bli for mør?

Men jeg kunne gjerne brukt mer salvie enn jeg gjorde. Det er påske og man må spise lammestek. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
Brun saus i flere varianter – uten melk og gluten!

Brun saus i flere varianter – uten melk og gluten!

En skvett balsamico eller balsamicosirup og rosmarin, om det er saus til storfekjøtt eller lam. Jeg har i tørka eller fersk salvie mens jeg surrer løken, synes det gir fantastisk god smak
Hjemmelaget lammepaté

Hjemmelaget lammepaté

Smaker kjempegodt nylaget, men også med kombinasjoner av stekt løk, bacon, persille, salvie, sopp og kokt rødbet på godt brød
Høstgryte med kanel og appelsin

Høstgryte med kanel og appelsin

Og jeg har blitt flinkere til å prøve nye ting, ikke bare lammegryta jeg alltid lagde før – selv om den også er ekstremt god
Rosmarinstekte poteter

Rosmarinstekte poteter

Rosmarinen (passer fint til okse og lam) kan byttes ut med salvie (passer fint til svin) Til 2 voksne
OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER

OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER

Jeg hadde dette som tilbehør til stekte svinekoteletter, men nå er det sesong for masse godt lammekjøtt og rotgrønnsaker passer utrolig godt til lam om du ønsker å prøve det
En gjøkalv fikk siste ordet denne påsken

En gjøkalv fikk siste ordet denne påsken

Etter tettpakka dager med heftige middager, mange retter og enda flere gjester, ble denne siste dagen i påsken en sånn midt-i-mellom-lamme-middagene kveld
IRISH STEW

IRISH STEW

Helt siden første gang vi lagde irsk kjøttgryte for nesten to år siden har den blitt en favoritt oppskrift i hjemmet
Påskemat: Trencher med lammefilet og dijondressing

Påskemat: Trencher med lammefilet og dijondressing

Noen blader frisk salvie. Jeg legger ved en oppskrift på begge varianter her. Lam er vel noe som står på menyen i de fleste møblerte hjem i påska, og da tenkte vi å komme med et alternativ til den tradisjonelle lammesteika for de som kunne tenke seg å prøve noe nytt
Redd urtene før frosten kommer

Redd urtene før frosten kommer

Rosmarin benyttes tradisjonelt til lam, er dessuten utrolig smaksfremmer till svinekjøtt, vilt og fete fiskeslag
Hva er grilling?

Hva er grilling?

Denne metoden er meget bra for store stykker kjøtt, slik som hele kyllinger, steiker, ribber, hele lam og griser osv
Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Sjølv lammepølsene har mest svinekjøtt innafor skinnet. Visste du at mange krydder – deriblant oregano, basilikum, laurbær, kanel, ingefær, merian, timian og salvie – har ein konserverande effekt på pølsene
Lammepølse på svinske vegar

Lammepølse på svinske vegar

Ein liten neve kvar av ferske urter som persille, salvie og timian. Her får du oppskriftalammepølser lag av fersk lammebog, tilsett krydder og urter som matchar den viltre smaken av lam frå villsau som har sprunge rundt i skjergarden i Vestfold
Osso Buco in bianco

Osso Buco in bianco

Her er retten presentert på den originale måten, jeg har tidligere også laget den med lam og tomatsaus
Krydder, urter og vin.

Krydder, urter og vin.

Lam uten rosmarin. Den kan brukes alene, eller sammen med andre krydder som timian, salvie og rosmarin