Men jeg kunne gjerne brukt mer salvie enn jeg gjorde. Det er påske og man må spise lammestek. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
En skvett balsamico eller balsamicosirup og rosmarin, om det er saus til storfekjøtt eller lam. Jeg har i tørka eller fersk salvie mens jeg surrer løken, synes det gir fantastisk god smak
Jeg hadde dette som tilbehør til stekte svinekoteletter, men nå er det sesong for masse godt lammekjøtt og rotgrønnsaker passer utrolig godt til lam om du ønsker å prøve det
Etter tettpakka dager med heftige middager, mange retter og enda flere gjester, ble denne siste dagen i påsken en sånn midt-i-mellom-lamme-middagene kveld
Noen blader frisk salvie. Jeg legger ved en oppskrift på begge varianter her. Lam er vel noe som står på menyen i de fleste møblerte hjem i påska, og da tenkte vi å komme med et alternativ til den tradisjonelle lammesteika for de som kunne tenke seg å prøve noe nytt
Sjølv lammepølsene har mest svinekjøtt innafor skinnet. Visste du at mange krydder – deriblant oregano, basilikum, laurbær, kanel, ingefær, merian, timian og salvie – har ein konserverande effekt på pølsene
Ein liten neve kvar av ferske urter som persille, salvie og timian. Her får du oppskrifta på lammepølser lag av fersk lammebog, tilsett krydder og urter som matchar den viltre smaken av lam frå villsau som har sprunge rundt i skjergarden i Vestfold