Legg laksen i frysern i en times tidRør sammen ingrediensene til dressingenSkjær laksen så tynt du klarer og dandér skivene på et fatStrø over en klype gormetsaltFordel dressingen over laksen og la det hele stå å manrinere i minst 30 minutterPynt med grovhakket koriander og server med sprø salte kjeks
Skjær laksen i fine skiver, ca. La laksen stå med dette i ca. Legg epleblandingen på lakseskivene og ha litt rogn, nymalt pepper, olivenolje og blomkarse på toppen
Prøv laksecarpaccio da vell. Soyasaus 1 dl Kikkoman soyasaus1 dl Teriakisaus (kjøpes ferdig på flaske)1 ts Fersk rød chili (finkuttet)1 ts Finrevet ingefær1 ss Hakket koriander2 ss Limesaft1 ss Hakket vårløk1 ss Sesamolje Bland alle ingrediensene sammen LaksecarpaccioForrett
Carpaccio av laks eller ørret. 2 laksefileer100 gr røkelaks1-2 kvister dill1/2 dl hvitvin20 gr smør1 ss sennep2-3 ss sitronsaftSalt og pepperBrød. Skjær laksen i små terninger og stek på middels varme i 3-4 minutterHa i hvitvin og la det småkoke i 2 minutterDel røkelaksen i små biter og bland den sammen med laksen i pannenRør om, slå av platen og la det stå i et par minutterHa laksen i en bolle og mos forsiktig med en gaffelTilsett hakket dill, sitronsaft og sennep og smak til med salt og pepperLegg røren på rugbrød, ristet brød, blinis eller kjeksTopp evt med rogn og dill
Menyen besto av spinatsalat med "soltørkede" tomater, hvit geitost og solbærdressing, Carpaccio av Salmalaks, lammefilet med bakte rødbeter, og blåbærbrulee
Parmaskinke carpaccio med friske figner, valnødder, ruccola og balsamico/olie marinade. Et lille udsnit af alt den dejlige sommermad vi har spist de sidste måneder