Jeg har bakt laks i ovnen i dag og har smakssatt den med dill og chili, og som tilbehør, kokte poteter, en god salat og en nydelig grønn saus basert på basilikum og spinat, enklere blir det ikke
Laksen deles i fire porsjoner, saltes, stekes i panne i oljen til den har fått litt farge på den ene siden, snu den og dryss på sukker, vendes igjen og stekes til den blir gyllen og karamellisert
Hvis du har ørretfilet (laks) kan du gjøre som du ser på bildet under. 4 fine porsjonsstykker ørret eller laks av filet uten skinn og ben. 1/2 dl sweet chili sauce. Dryss på litt salt og ringle 1/2 dl sweet chili sauce over. 4 fine porsjonsstykker ørret eller laks av filet uten skinn og ben. 1/2 dl sweet chili sauce
Legg på salat, mange laksebiter og drypp over litt sweet chilisaus. Laksefilet. Her må det nevnes at sweet chilisausen inneholder en del sukker, så dette er ikke hverdagsmat hos oss
Både gulrot og laksebitene tilsetter du noen minutter før du serverer suppen. 1 finhakket chili. 150 gr laks i terninger. 1 finhakket chili. 150 gr laks i terninger
Finhakk fersk dill, persille og chili, og ha i sammen med créme frâiche. Her kan du velge om du vil steke laksen med urtesausen i ovnen eller servere sausen frisk over
Oppskrift på laks Sashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. Salma laksSkjærlaksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat. 1/2 finhakket rød chili
Serveres umiddelbart, sammen med laks, soyamarinaden og nykokt ris. Laksen. Stek laksen i litt olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca 2 minutter på hver side. Hell soyasausen over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i 2-4 minutter. 800 gram laks, i porsjonsbiternøytal olje til steking, feks solsikkeolje. 0,75 dl soyasaus1/4 rød chili, finhakket1 ts revet ingefær1 fedd hvitløk, finhakketlimesaftflytende honning (evt sukker)1 ss sesamfrø