Laks chili oppskrifter

31 Lagre
Laks Sashimi

Laks Sashimi

Oppskrift på laks Sashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. Salma laksSkjær laksen i tynne (0,5 cm) skiverDressing. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat. 1/2 finhakket rød chili
9 Lagre
Laks i form med asiatisk vri

Laks i form med asiatisk vri

1 kg laks- eller ørretfilet med skinn2 løk1 rød paprika1 gul paprika3 hvitløksfed2-3 cm frisk ingefær2-3 rød chilli3-4ts currypaste1 kvast frisk korianderSolsikke- eller rapsolje1 ts sennepsfrø1 ts bukkehornkløver1 ts fennikelfrø1 håndfull karriblader (finnes i innvandrerbutikker)1 boks cherrytomater10-15 rå scampi eller 1/2 kg reker1 boks kokosmelk2 sitronerSalt og pepper. Strimle løk, paprika, og ingefærFinkutt chili, korianderstilkene (ikke bladene) og hvitløkSett en langpanne på middels varme over den største kokeplatenTilsett en god klunk solsikke- eller rapsolje, krydderfrøene og karribladene ogLa dette surre i et par minutterTilsett så grønnsakene og currypaste og la det surre i ytterligere 15 minutter, rør innimellomGni skinnet på fisken med olivenolje og krydre med salt og pepperLegg fisken i pannen over grønnsakene med skinnet opp og sett i ovnen på 160ºC i ca 20 minutter til fisken er nesten gjennomstekt Skampiene renses og skittranden fjernesTa langpannen ut av ovnen og øk varmen til 250 grader, sett på grillelementet. 1 kg laks
Søkeforslag og sider