Lage surkål dagen før oppskrifter

Gjæret surkål med ingefær og gulbeter

Gjæret surkål med ingefær og gulbeter

Siden jeg var så godt i gang med å lage gjæret rødkål til jul tenkte jeg at fermentering var også den perfekte løsningen for å bruke opp gulbetene
Skinkestek en dag og wraps dagen etter

Skinkestek en dag og wraps dagen etter

Med inspirasjon fra Jamie Oliver lager vi fantastiske wraps av restene. Klassisk skinkestekServer med kokte poteter, god saus og rød- eller surkål, svisker, epler samt den gode løken
Krydret pølse med surkål

Krydret pølse med surkål

Dagenfør. Kok også potetene dagenfør. Del kålhodet og skjær vekk stilken. Riv kålen og ha den i en bolle
Potetkaker fylt med sopp og løk

Potetkaker fylt med sopp og løk

Lager du dette kun til deg selv kan du med andre ord trygt halvere målene, minst. Det er høysesong for norske grønnsaker, så velg gjerne kål – både surkål og rødkål kler denne retten, men jeg valgte rosenkål
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Dersom du bestemmer deg for å lage din egen surkål er det noen få spilleregler som må følges. Det gode er at du kan lage opp flere glass når du først er i sving og ha stående i månedsvis
Røkt svinekam

Røkt svinekam

Jeg pleier alltid å lage en stor omgang med surkål hver høst og fryse ned. Men siden jeg går hjemme om dagen, betyr det at jeg kan lage det på en helt vanlig onsdag
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

lage det meste selv er sylting både mer tidskrevende, mindre sunt og smaken er. enzymer og naturlige probiotikske bakterier (tenk surkål i plastposer og rødbeter på glass)
Sjokoladekuler med julekrydder

Sjokoladekuler med julekrydder

Smaken er meget god, og som dere ser på dagens oppskrift og tidligere oppskrift.  4 desember i fjor kunne dere lese om hjemmelaget Rødkål som jeg anbefaler alle om å lage snarest mulig. desember - Årets første julemeny03. Ribberull og surkål 50 g smør
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Forlagene har sendt meg den ene boken etter den andre, og de er mer og mer blitt min foretrukne sengelektyre
Spis godt og billig

Spis godt og billig

Lager du maten selv, blir den alltid sunnere enn ferdigprodusert lureri. Disse brødene er nemlig som regel frosne, og tas ut for salg dagenfør
Kombucha (første fermentering)

Kombucha (første fermentering)

*Scobyen produserer nye scobyer under fermenteringprosessen som du kan skille fra «moren» og bruke til å lage en ny batch eller gi bort
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Ribbe med hjemmelaget, melkesyregjæret surkål. har jeg ikke orket å lage min egen leverpostei på en stund, og da jeg helt tilfeldig sjekket ingredienslisten på leverposteiboksen her om dagen, oppdaget jeg at ingrediens nummer to og tre var soyaprodukter
Fikenkompott

Fikenkompott

Dagen etterpå når du skal lage kompotten, kutter du fiken i tynne skiver. Ofte lages fikenkompott med portvin