Lage saus av sjy oppskrifter

4 Lagre
Sausen, Jensen!

Sausen, Jensen!

Selve kraften lages i dagene før jul. Når kalkunen er klar siktes sjyen fra og fettet skummes av. Tomatpureen brunes med til slutt for å ta litt av syren
324 Lagre
Helstrøms Juleribbe

Helstrøms Juleribbe

Ikke kan jeg lage ribben før juleaften, men jeg synes jeg måtte gi dere oppskriften allikevel. Jeg serverer ribba sammen med medisterkaker, rødkål, sjysaus, mandelpoteter og litt grønnsaker
175 Lagre
Viltgryte med bacon, champignon, amandinepotet og tyttebær

Viltgryte med bacon, champignon, amandinepotet og tyttebær

Du kan bruke kjøpt tyttebærsyltetøy, men hjemmelaget er mye bedre. Vær obs på at grønnsaker koker mer effektivt i vann enn i saus, så det kan ta lengre tid enn normalt å få de møre
80 Lagre
Langtidsstekt lammelår ✿⊱╮✿⊱╮Vin:  Langhe Nebbiolo 2009

Langtidsstekt lammelår ✿⊱╮✿⊱╮Vin: Langhe Nebbiolo 2009

Pakk den inn i folie og la den hvile, mens du lager sausen og steker poteter og grønnsakene. Sil sjyen, så du har basis til saus
63 Lagre
Kalkunfilet med fløtesaus, bakte grønnsaker, amandinepotet og tyttebærsyltetøy.

Kalkunfilet med fløtesaus, bakte grønnsaker, amandinepotet og tyttebærsyltetøy.

Jeg hadde laget ribbe dagen før, og brukte denne sausen til kalkunen. Ta fileten ut av kjøleskapet, og la den romtemperes i en time før du skal steke det
27 Lagre
Søndagsmiddag – ovnstekt mørbrad av elg

Søndagsmiddag – ovnstekt mørbrad av elg

Søndag er dagen jeg som regel har mest TID til å lage middag. La dette «koke ut» slik at du får en sjy og bruk det i sausen
19 Lagre
RØDVINSMARINERT RÅDYRSTEK MED BROCCOLIPURÉ, GLASERTE GULRØTTER OG POTETBOLLER

RØDVINSMARINERT RÅDYRSTEK MED BROCCOLIPURÉ, GLASERTE GULRØTTER OG POTETBOLLER

I mens lager du sausen. Denne kremen kan lages i god tid og varmes opp før serveringen. Server ekstra saus ved siden av og gjerne tyttebærsyltetøy eller en bærgelé
15 Lagre
Tilbehør til kalkun

Tilbehør til kalkun

Jeg vil ta for meg tilbehøret og hvordan det kan lages fra bunnen av. Ingredienser til hjemmelaget majonesMajones
8 Lagre
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

uten nitritt (bacon kan man prøve å lage selv, ved å skjære tynne skiver av et stykke ribbe og evt. + Hjemmelaget er alltid best
8 Lagre
And med appelsinsjy

And med appelsinsjy

Sjyen lager du sånn. Søtpotetmosen lages sånn. Det skal du bruke til sausen etterpå. Særlig var vi imponert over frukt og grønt-avdelingen
3 Lagre
FÅRIKÅL AV LAMMESKANKER I TRYKKOKER

FÅRIKÅL AV LAMMESKANKER I TRYKKOKER

Sjyen er deilig saus. Løsne kjøttet fra benet og legg litt av det på hver tallerken med kål, poteter og sjy
2 Lagre
Benløse fugler med kålstuing

Benløse fugler med kålstuing

Slik lager du benløse fugler. Server fuglene med kokte poteter, brun saus, kålstuing og tyttebær. Tilsett kokende sjy/buljong litt og litt av gangen
2 Lagre
PERFEKT SAFTIG RIBBE MED SPRØ SVOR - Oppskrift og Fremgangsmåte

PERFEKT SAFTIG RIBBE MED SPRØ SVOR - Oppskrift og Fremgangsmåte

Hvis du ikke skal lage egen saus til ribba kan du sile vekk sjyen å jevne den ut med litt mel(evt sil ut bare litt av sjyen, kanskje en liter), tilsett så litt Soyasaus og Worcestershire sauce som smaksforsterker, bland gått og bruk dette som saus til ribba
1 Lagre
Nyttårskalkun og festtips

Nyttårskalkun og festtips

Håper mange av dere inspireres til å lage fest for andre. Hjemmelaget tapenade. Fløtebasert portvinssaus, kokt på innmat og sjy (se oppskrift lenger ned)
1 Lagre
GULLIMUNNS JULEMAT

GULLIMUNNS JULEMAT

Ofte er det tre timer som skal til, uansett hva man lager og gjør istand av selskap synes jeg. Når jeg baker og lager fete, flotte desserter, hører jeg liksom min farmors stemme i bakgrunnen
1 Lagre
Honningsmurt lammestek

Honningsmurt lammestek

Sil sausen og pisk inn smøret. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Ha i sjy/kraft og koke opp
0 Lagre
Peppersaus

Peppersaus

Kok opp resten av sjyen og visp i jevningen. Rist sammen melet med litt kald sjy, eller rør melet ut i vann
0 Lagre
Påskestek

Påskestek

Denne er servert med aspargesbønner, fløtegratinerte poteter og den gode sausen lagetsjyen fra lammelåret