Vi har fått masse rabarbra av naboene og har lagetsaft. Vi valgte å lage noe til ferdig utblandet saft i flasker og noe reduserte vi til konsentrert saft
Hjemmelagetsaftav sesongens bær. For å lagesaft må man ha bær. Tungvindt å lage tenker du kanskje. På denne måten går saftingen raskt, man slipper å rense et klede fra en form for avrenningssystem og det er ikke noen stor saftkjele som skal vaskes
Det skal lages syltetøy, gelé og desserter. Sil avsaften igjen og sett bærene til side. Rips og solbær strutter, krattene henger tunge av bringebær, de aller siste markjordbærene kjemper mot tørkedøden
Denne desserten kan godt lages dagen i forveien, men vent med å pynte til noen timer før servering. Deretter brukte jeg en skje til å mose innholdet så saften rant ned sammen med resten av frukten
Nå skal dere få fremgangsmåten, så kanskje dere kan lagesaft selv av høstens bær. Det finnes flere metoder for å lagesaft, dere kan jo sjekke ut hvordan jeg lagde eplesaft med sitronsyre i dette innlegg, men denne gangen brukte jeg altså en saftkoker
SaveSAFT. SAFT. Mange av oss har den i hagen, gjerne som hekk. Når de er fryst gir de mest saft. Nyere forskning har vist at høye konsentrasjoner av polyfenoler og antocyaniner kan styrke immunforsvaret, regulere blodtrykket, senke kolesterolinnholdet i blodet, beskytte urinveiene og virke styrkende på hjertet
Lager du saft, kan du enten bruke en saft-koke-maskin. Her er en samling av produktene som ble laget. * Koking avsaft i saftmaskin* Tillaging avråsaft* Tillaging avsolsaft ( som skal stå seg frem til jul, da det blir solbær-saft)* Syltetøy-koking med og uten konserveringsmiddel ( plomme,rips,blåbær, bringebær, stikkelsbær og rabarbra m
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Nå har den ligget i kjøleskapet en stund og det var på høy tid å lage noe ut av den. Sil avsaften og la det stå å dryppe i noen minutter til det er såpass avkjølt at du kan klemme ut resten avsaften med hendene