Bokhvete har mange bruksmuligheter, fra buckinies som dere skal få lære om i dag, granola, bokhvetemel eller rett og slett bruke den på middagstallerkenen i stedet for ris eller qunioa
Spiser det så og si hver dag, enten på yoghurt, cottage cheese, Skyr eller smoothie. I går oppdaget jeg til min store forskrekkelse at glasskrukkene mine nærmet seg tomme, så da hev jeg meg rundt og laget en ny ladning
Jeg laget Jamie Olivers «Granola Dust» av tørket frukt og nøtter etter jul, Granola dust er egentlig bare havregryn, nøtter og kjerner som er ristet i ovnen og så tilsatt kaffe,kakao og tørket frukt før det hele går i hurtighakkeren og forvandles til «støv»
Dette er kjempegodt som topping på gresk yoghurt eller smoothies. Hjemmelagetgranola er veldig enkelt å lage selv, og en fordel med hjemmelaget mat er at en vet da hva man spiser og slipper en del av tilsetningsstoffene som ferdig preparert mat inneholder
Jeg har mumset granola til frokost hver dag siden og må snart lage ny batch, for denne går unna. Granola er godt til frokost/lunsj med både yoghurt og melk, eller som topping til smoothies
rå kakaonibs eller rå kakaobønner. I dag har jeg lagd deilig granola med sjokoladesmak, så digg. Om ønskelig kan du tilsette kakaonibs eller kakaobønner for mer sjokoladesmak når blandingen er helt avkjølt
Granolaen kan lagesglutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn. Som oftest blir det til at man bruker for eksempel mandler når man lagerhjemmelagetgranola, men ulike frø gir en rekke gode plantestoffer, antiokasidanter, vitaminer og mineraler så man har bare godt av litt variasjon