Lag lettsaltet kjøtt oppskrifter

Saftig  kjøttpudding  frå  Iungsdalen

Saftig kjøttpudding frå Iungsdalen

Det blir den takka vere den heimelagdesvinekjøttdeiga og ikkje minst rømma. Smør ei brødform som rommar om lag to liter, og smør den med smør
Fylte paprika med ris, kjøttdeig og fetaost

Fylte paprika med ris, kjøttdeig og fetaost

Mor, og eventuelle jenter i familien, står gjerne på kjøkkenet hele dagen for å lage disse små smaksbombene i forskjellige varianter – fylt ikke bare med ris, krydder, urter og kjøtt, men også med en hel masse kjærlighet og omtanke
Hjemmelaget Pølsegrateng

Hjemmelaget Pølsegrateng

Skjær kålen i små biter og kok den mør i lettsaltet vann. Denne enkle retten kan fylles med det du måtte ønske, som rester fra kjøtt, fisk eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp
Stekt flesk med persillesaus

Stekt flesk med persillesaus

Lag sausen mens flesket steker. Gul ertesuppe med salt kjøtt. 400 gr lettsaltet sideflesk eller baconPoteter. Sett ovnen på 200 grader - skrell potetene og sett de til koking i lettsaltet vann. 0 400 gr lettsaltet sideflesk
T-bone sous vide – en perfekt match

T-bone sous vide – en perfekt match

Matlaging har det vært, men ikke et sånt måltid som fortjener plass i bloggen. Kok jordskokk i lettsaltet vann til mørt
Hønestund

Hønestund

Koker du høna dagen før du skal lage hønsefrikasséen, blir det enda enklere. Kok dem såvidt møre i lettsaltet vann
Brunkål og flesk.

Brunkål og flesk.

Oppskriften er Dansk, og jeg har sett brødrene Price lage den på skjermen. Men det var først da Lise Finchenhagen laget den i radio, uten trykkoker, at jeg kastet meg med
Blomkålgrateng med sprøtt lokk.

Blomkålgrateng med sprøtt lokk.

Lag hvit saus ved å smelte smør, røre i hvetemel og spe med melk til en glatt saus. Kok pasta i lettsaltet vann, etter anv

Norske mattradisjoner?

Kjøttmøljelages av kald kraft gjerne fra kjøttrull eller pinnekjøtt, der fettet er fjernet – men man skal ta vare på det, fordi det skal også brukes

Grillet asparges med hollandaise

Hollandaise lager du ved å smelte smøret forsiktig. Skrell nederste del av stilken og kok de et par minutter i lettsaltet vann