Denne retten finner man garantert i menyen på en indiske restaurant. Kyllingtikkamasala er en delikat rett hvor marinerte biter av kylling først blir grillet/stekt og deretter tilsatt kremet, velkrydret saus
Jeg elsker indisk mat. Endelig fant jeg en KyllingTikkaMasala oppskrift som ikke er like komplisert som de veldig mange jeg har lest om før(som da har gitt meg litt skrekken fra å prøve)
Marinert kylling i en fløtesaus som er så godt at man får lyst til å gråte en skvett. Flere av mine andre indiske retter har vært mer avanserte og tidkrevende (og helt verdt det når man første setter seg ned for å spise), men denne indiske festklassikeren var både lett, ukomplisert og raskt (Hvis man ikke regner med marineringstiden i kjøleskapet, selvsagt)
Chicken tikka betyr kyllingfilet. Retten består av kyllingbiter tilberedt i tandoor (leirovn) og servert i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte
Ettersom kyllingen allerede var stekt kunne vi bare lage masala-sausen og helle over. Så det første ordentlige måltidet jeg orket å lage i år var hel kylling i slowcooker