Chicken Satay. Sausen bidrar til at kyllingen blir herlig karamellisert og nøttene gir en fin krønsj. Spennende kyllingrett med masse gode asiatiske smaker
KyllingSatay med Peanøtt-saus. Selv om jeg aldri har vært i Thailand ble jeg hekta på Tom Ka Gai og sprøstekt fisk i sursøt saus fra første besøk på Ya Ya’s i Vika
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Sataysaus. 4 kyllingfileter. 6 ss soyasaus. Skjør kylling i biter på 4x4 cm og legg i marinade ca en time sammen med svinekjøttet. Tilsett litt sukkerkulør for å få en lys farge, tilsett marinaden og 4 ss sataysaus. Skjær grønnsaker i passe biter og ha i sausen( ikke brokkoli) kok til de er møre, tilsett kjøttet de siste 10 minuttene og brokkoli rett før servering. 4 kyllingfileter. 6 ss soyasaus
Sataysausen skal ha en lett, saus-aktig konistens som du kan øse med en sje. Legg koriander, chili, hvitløk, peanøttsmør, ingefær, soyasaus og vann i en blender/ kjøkkenmaskin med knivblader eller bruk en stavmikser