Jeg valgte å bake kyllingen i ovnen med nektariner og epler, det var et godt valg. Idéen med å stappe sitroner inn i kyllingen fant jeg imidlertid på oppskriftsiden til Meny, og der fant jeg også den herlige sausen/ sirupen
Deretter gnir du inn krydrene i kyllingen, også under skinnet, som du åpner med fingrene. En nydelig søndag vi har, her i nord er det bra med blåst, men med finnlandshette og høyfjellslue med klaffer merker jeg ikke vinden
Ha over timian, epler og hvitløk i biter og hvitvin. I denne oppskriften valgte vi en ferdig marinert kylling, med franske urter – det ble en vellykket variant
fres så løk å eple i karri smøret, og tilsett så vann, hakka tomater, matfløte, buljongterning, sukker og sambal olek, prøv deg frem med de andre kydderne
Vask reddikene og skjær i små biter, som du blander sammen medkylling og eple. Jeg har lagt salaten på et nydelig landbrød med kesam, og vil du bake dette herlige landbrødet finner du oppskriften her
Kyllingen ble servert med en blanding av epler og selleri, litt smør, salt, sitron og demerasukker – som sannsynligvis hadde blitt enda mer vellykket om jeg hadde kokt sellerien først