Den er genialtil å tilberedekyllingi. Leirgryte er egentlig et genialt påfunn. I dag er det søndag og jeg fant ut at det er lenge siden jeg har brukt leirgryta vår
Del hvitløksfeddenei toBland tomatpuré og karri med kyllingkraftenBland alle ingrediensene sammen med kyllingen og ha de over i en gryte eller ildfast form med lokk eller en leirgryte
Skyll og tørk av kyllingen. Leirgryten skal settes i kald stekeovn. bruksanvisningen. La kyllingenhvile. Legg på lokket og sett leirgryteni kald stekeovn
Retten kan lages i en leirgryte eller i et ildfast fat. Kylling. ½ sitroni båter. Dressing. La kyllingenhvilei 15-20 min før den skjæres opp. 1 stor fersk kylling /gourmet kylling 1 ½ kg ( beregn ca 350 g kylling pr person). 2-3 kvisterfrisk eller 1 ½ ts tørket oregano. 1 dl rosiner eller 8 -10 svisker, aprikoser eller dadler. 2-3 fedd hele hvitløk. 6 ss olivenolje. 2-3 ss vineddik eller sitronsaft. 1-2 feddhvitløk. 2 ss mynte eller sitronmelisse. 2 ss persille
(Disse har jeg kjøpt iinnvandrerbutikk) Bland godt sammen alt unntatt kyllingeni en bolle. (Hvis du ikke har dette, bruk bare en ildfast form) Hell over tomatblandingen, og pass på at den dekker kyllingen helt