2 ts Oliven olje2 kylling filleter (i biter)1 røykt pølse (i biter)1 løk (i biter)1 grønn paprika (i biter)Ca 1 seleri stang (i biter)2 ss hakket hvitløk1/4 ts kayennepepper1/2 ts løkpulverSalt og pepper (smak til)3 dl ris5 dl kylling kraft ( kok opp vann og tilsett kylling buljong)3 Laubær blad2 ss worcestershire sauce1 ts tobasco sausVarm opp olje i en gryte på medium varme. Stek kyllingen og pølsa til de er lys brune, ca 5 minutter. Tilsett ris og rør inn kylling kraften og laubærbladene (la de være hele)La det stå i ca 20 minutter, eller til risen er kokt. 2 kylling. 5 dl kylling
Gjerne en jern gryte. Men at det er en populær Cajun/Kreolsk rett er det ingen tvil om. 2 dl og tilsetter litt kylling kraft på boks(kan også bruke okse kraft)
Hvor sterk man ønsker gryten regulerer man selv med mengde cajunkrydder. En gumbo er en gryte basert på roux (jevning) og kylling, pølse, reker eller litt av alt
I en teflonbelagt gryte, fres løk og chili til løken er blank og myk. Kutt kylling i småbiter. Fant ut at det var på tide med en ny porsjon cajun krydderblanding