Skaff deg en hel kveite hos fiskehandleren. Saltet kommer etter steking. En kveite er så full av muskler at den trenger litttidtilmørning, så det kan gjerne gå en uke fra den er slaktet til du tilbereder den
Jeg vet at mange spiserkveitei romjula, og det er den aller beste fisken noen kan servere meg. Da er det ny uke, og jeg er helt sikker på at mange stresser med forbredelser til jul
Denne er friski smaken, og en god forrett, eller som en lett kald hovedrett om sommeren. Fiskesalsa. ¼ liten moden mango (Ilike store terninger som fisken)
Er du riktigheldig, er det en kveite du har på kroken. Selvfisketfisk smaker alltid best. SterlingWhiteHalibut fra Hjelmeland er noe av det beste innenoppdrettskveite, men ikke la deg stoppe om du ikkefinner denne
Forretten med Salma gjorde jeg et par endringer på, men fiskeretten med kveite prøvde jeg å følge nøyaktig det vifikk servert på restauranten (utenom at jeg ikke hadde kveite, men brukte torsk i stedet)
De skjelne besøkene på kjøkkenet av makrell, kveite og rødspette regner jeg ikke med. Sett det hele innistekeovnen og har du ikke lokk så dekk med aluminiumsfolie
I går ble det herlig blod fersk kveitetilmiddag. Det fins en masse ulike måter å lage den på, og man kunne sikkert vært nyskapende og laget noe helt nytt og nytenkende med den, men bare elsker denne fisken laget på tradisjoneltvis med dampete grønsaker og sandefjordsmør