Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott
Jeg føler meg veldig ferdig med julen for i år, men krydderkake smaker godt gjennom hele vinteren. Kaken er basert på svenskenes kjente sjokoladekake i langpanne som de kaller for Kärleksmums (som jeg har på bloggen fra før, se også Love Yummies), men er tilsatt krydder i tillegg kakaopulveret
Krydderkake uten sukker og gluten HER. Sukkerfri Sarah Berhhard i langpanne HER. Desember har naturligvis våre en måned med utrulig masse fokus på sunnere varianter av julekaker, så innlegget består i hovedsak av kategorien sunt søtt&salt
Rør ut natronene i kefir melk, bland sammen alle ingrediensane og ha det i ei langpanne. Det blei krydderkaka og vestlandslefser med pålegg inni, og det falt i smak
Tilsett smør og surmelk og rør deigen jevn og klumpfri (bruk stålvisp). Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). 1 liter surmelk (kefir). 8 ss melk
Smelt smøret og bland medmelk. Ha så i smørmelken og rør deigen sammen. Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). 3 dl melk