Krotakake kjevle oppskrifter

KROTAKAKE SOM TACOLEFSE

KROTAKAKE SOM TACOLEFSE

Jeg er veldig glad i å kjevle alt mulig og kan ofte tilbringe mange timer i basktekjelleren min. Der blir det produsert flatbrød, krotakaker, potetlefser, nordlandslefser og mere til hvor mye av det blir solgt i farm shopen vår eller servert til gjester på Hardanger Gjestegard
Julebloggen 2014.

Julebloggen 2014.

I tillegg håper jeg på å få tid til å lage krotakaker ,kranskekaker og sikkert noe annet godt også. I tillegg har de mye bakeutstyr som stekebrett, kjevler, hevekurver
KROTAKAKER

KROTAKAKER

Kroting av kakene gjør man ved å trille et krotakjevle over leiven like før steking. Krotakaker, Hardingkaker eller Gleseldkaker, kjært barn har mange navn

Tradisjonsrik lefsebaking

I bakstekjelleren som min oldemor brukte, fikk jeg lære av min mor å lage ordentlig Krotakake (en type lefse)

Krotakaker

Kjevle ut hvert emne til en stor, tynn, rund leiv med en vanlig, glatt kjevle. Det kan være vanskelig å kjevle ut deigen tynt nok rett på bakebordet, og et godt tips er å kjevle ut deigen på et flanellaken som er dekket med hvetemel, eller du kan bruke baksiden på en voksduk

Krotakake (Vest-Agder)

Kjevles ut til tynne lefser og stekes på ikke for varm takke. Alt blandes lett sammen så den ikke blir seig