Kreolsk fisk oppskrifter

Kreolske kjøttkaker

Kreolske kjøttkaker

Her er min kreolske krydderblanding som jeg ofte bruker på alt fra kjøtt til fisk. Kreolske kjøttkaker er herved min favoritt
Kreolsk inspirert ørret

Kreolsk inspirert ørret

Fiskeretter. For evig mange år siden var det en Kreolsk restaurant i Bergen, der var vel min aller første smaksvekker, det var mat som var totalt forskjellig fra Norsk tradisjons mat, jeg var bergtatt og dypt forelsket etter første bit
Dip

Dip

Kreolsk cocktailsaus. Passer best til grillet eller stekt fisk. Kreolsk cocktailsausSyrlig og skarp smak
OKRA-TIPS ,FAKTA OG BRUK:

OKRA-TIPS ,FAKTA OG BRUK:

KREOLSK KRYDDERBLANDING. I USA brukes den mye i den klassiske retten Gumbo, men den kan også brukes på samme måte som bønner eller sukkererter, som grønnsak i gryteretter, eller stekt som tilbehør til kjøtt og fisk
Fiskepinner i sunn og sprø innpakning

Fiskepinner i sunn og sprø innpakning

Eks karry, kummin eller kreolsk krydder. Fiskepinner er mange barns favoritt, men dessverre inneholder de ofte lite fisk, er forhåndsstekt i palmeolje, og har panering av hvetemel

Test: Kløver chiligrill med ost

Smaalenene GårdskyllingRoquefortgratinert kreolske sommerkoteletterDel på. Kløver, Bunnpris sitt eget merke, har et enormt utvalg innen både kjøtt og fisk, ja de har også chiligrill med ost
Salma tartar på karibisk salat

Salma tartar på karibisk salat

Cajun og kreolsk mat var det som i utgangspunktet vekket min matinteresse, og ligger mitt hjerte nærmest hvis man beveger seg utenfor det kortreiste og det jeg selv sanker fra naturen
OM Å KOKE KRAFT- generelle tips

OM Å KOKE KRAFT- generelle tips

I kreolsk kraft, vil det være mye mer urter og hvitløk. Det aller beste er økologiske eller organiske ingredienser, og husk - du kan lage kraft av de fleste dyr, fugl, skalldyr og fisk
Cajunkrydder

Cajunkrydder

Den kreolske cajunkulturen har franske røtter, og kjennetegnes ved en blanding av flere typer sterkt, både pepper og chili

#Reiselyst Mai

Her finner man både indiske, kinesiske, kreolske og europeiske matretter. Det serveres mye fisk, og mat krydret med indiske kryddersorter

Litt mer om krydder

Sassafras brukes mye i kreolske og kajunske retter som for ekempel i gumbo. Allenhånde brukes til svinekjøtt, fleskepølse, fet fisk, kjøtt- og kålsuppe og till sursild