Fiskeretter. For evig mange år siden var det en Kreolsk restaurant i Bergen, der var vel min aller første smaksvekker, det var mat som var totalt forskjellig fra Norsk tradisjons mat, jeg var bergtatt og dypt forelsket etter første bit
Ovnsbakt kreolsk laksGratinert portobello fylt med kjøttsausDel på. Men med en gang det søtes til, blir det en fenomenal smak som er ypperlig til kjøtt og fisk
KREOLSK KRYDDERBLANDING. I USA brukes den mye i den klassiske retten Gumbo, men den kan også brukes på samme måte som bønner eller sukkererter, som grønnsak i gryteretter, eller stekt som tilbehør til kjøtt og fisk
Eks karry, kummin eller kreolsk krydder. Fiskepinner er mange barns favoritt, men dessverre inneholder de ofte lite fisk, er forhåndsstekt i palmeolje, og har panering av hvetemel
Smaalenene GårdskyllingRoquefortgratinert kreolske sommerkoteletterDel på. Kløver, Bunnpris sitt eget merke, har et enormt utvalg innen både kjøtt og fisk, ja de har også chiligrill med ost
Cajun og kreolsk mat var det som i utgangspunktet vekket min matinteresse, og ligger mitt hjerte nærmest hvis man beveger seg utenfor det kortreiste og det jeg selv sanker fra naturen
I kreolsk kraft, vil det være mye mer urter og hvitløk. Det aller beste er økologiske eller organiske ingredienser, og husk - du kan lage kraft av de fleste dyr, fugl, skalldyr og fisk
Sassafras brukes mye i kreolske og kajunske retter som for ekempel i gumbo. Allenhånde brukes til svinekjøtt, fleskepølse, fet fisk, kjøtt- og kålsuppe og till sursild