Kremboller oppskrifter

Kremboller

Kremboller

50 gram gjær125 gram smør3dl melk 1 egg1dl sukker1ts kardemommeCa 500 gram melVaniljekrem til fyllGlasur
Kremboller

Kremboller

Helt fra jeg var en liten pike som var med familien min på bakeri eller kafé på lørdagene, har krembolle vært min ultimate favoritt og førstevalg blant alle godsakene i kakedisken
Kvæfjordkake (verdens beste)

Kvæfjordkake (verdens beste)

Til 17. mai forsøkte jeg meg på å lage Kvæfjordkake (for mange kjent under navnet «verdens beste») for første gang i mitt liv
Sjokoladefondant

Sjokoladefondant

Noen ganger dumper det ned en kokebok utenom det vanlige i postkassen, og i det siste har Heston Blumenthal’s Heston At Home blitt studert nesten litt i overkant

Stikkelsbærsaft

For meg har stikkelsbær alltid vært den litt rare busken bakerst i hagen som ingen helt visste hva de skulle gjøre med, og det er jo litt kjedelig
Kulturkake med epler

Kulturkake med epler

Kremboller. 11. 02. 2015. Her har du en superlettlaget og supernydelig eplekake i langpanne (uten egg). Oppskriften er til stor langpanne
Pastasalat

Pastasalat

I skapet her ligger 400 gram melkesjokolade, 100 gram hvit sjokolade, en pakke vaniljekrem, alt jeg trenger for å lage danske kremboller
Enkel karamellpudding

Enkel karamellpudding

Også kjent under det fengende navnet Crème Caramel, og det noe mindre fengende flan. Klissete karamellsaus er det uansett hvilket navn du velger, og en sikker dessertvinner er det garantert
Pannepizza

Pannepizza

Pannepizza (eller pan pizza eller Chicago-style-pizza ) trenger neppe noen forklaring. For å være helt sikker på at ingen faller av prater vi om pizza stekt i en panne
Pasta med kantareller

Pasta med kantareller

Det er alltid en litt spesiell stemning når det kommer kantareller på kjøkkenet, og det er slik at ingen forlater huset av frykt for at “noen” skal finne på å spise soppen alene
Oppskrift: Fastelavnsboller

Oppskrift: Fastelavnsboller

Det er lov til å lage kremboller på andre søndager enn fastelavn også. Da har man feiret fastelavn (Ikke fastelavEn, men fastelavn), og bakt gode fastelavnsboller
BRINGEBÆRMOUSSE

BRINGEBÆRMOUSSE

Til 5 personer. 2 gelatinblad. 3 dl kremfløte. 3 eggeplommer. 3/4 dl melis. 1 - 1 1/2 ss vaniljesukker hvis bærene ikke er søte
Keema Mattar

Keema Mattar

Skal du nevne ingredienser i Indisk mat er det neppe erter som kommer øverst på lista. Da er det heller “Jøss, har de erter i India også”
Lasagne

Lasagne

“Once again, my life has been saved by the miracle of lasagna” – Garfield. Det er fristende å sammenligne lasagne med moussaka, men det blir egentlig urettferdig for begge rettene å gjøre det
Murtabak

Murtabak

Murtabak er noe så enkelt som en fylt pannekake (eller pannebrød om det er noe som heter det), og har sin opprinnelse under Delhi sultanatet (1206 – 1526) i India