har man skalldyrs allergi må man ikke bruke verken reker eller kraftav rekeskall i suppen. Ta pannen bort fra platen og ha i vann/kraft, buljong og maisena, rør litt til det beste av maizenaen har løst seg opp
Tilsett hermetiske tomater og fiskekraft, og smak til med salt og pepper. Kok gjerne blåskjellene selv og bruk kraften fra blåskjellene i stedet for fiskekraft
Jeg har alltid laget ordinær lys fiskesuppe, kraft, purre, gulrot og løk, hvor minstemann hver gang har påpekt, "mamma jeg liker bare Orange fiskesuppe, det lager mormoren til Isac
Her finner jeg den beste oppskriften på suppe på svineknoke, sveler og kraft med mer. Det er også det kalde havet i Nordsjøen, blandet med dyphavselverav smeltet grønslandsis, som er årsaken til at våre skalldyr og fiskeslag smaker søtere og er fastere enn noe annet sted i verden
Hvis du vil kan du lage kraften og koke blåskjellene og lage fiskekraften et par dager i forveien. Hvis du vil kan du sile suppen og vispe den opp til lett skummende med stavmikser, før du serverer med alt garnityret (grønnsakene, fisken og skalldyrene)
Kraftentil blåskjellene smaker så utrolig godt at du gjerne kan servere et godt brød å dyppe i kraften, eller du kan ta vare på den og bruke den som basis til en god fiskesuppe
Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe avkokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin
å tilberede, smaker kjempegodt på grunn av det høye innholdet umami i kraften. fra konbu, inosinat fra fisk og skalldyr og guanylat fra sopp, spesielt hvis du