Kongekrabbe oppskrifter

Kongekrabbe med blåmuggost

Kongekrabbe med blåmuggost

I denne retten har jeg gratinert kongekrabbe med blåmuggost og vårløksmør og servert med en frisk salat og glutenfrie fine rundstykker med restene av vårløksmøret
Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

 Kongekrabbe er nydelig mat.  Kongekrabbe på blomkålmos. 500 g ferdigkokte kongekrabbeklør.  Kongekrabbe er nydelig mat
Urtegratinert kongekrabbe

Urtegratinert kongekrabbe

Kongekrabbe er fantastisk godt, og stort bedre enn dette blir den ikke. 800 g kokt kongekrabbe. 800 g kokt kongekrabbe
Kongekrabbe

Kongekrabbe

H. v. i. s. d. u. –. s. o. m. m. e. g. –. f. å. r. e. n. b. ø. t. t. e. m. e. d. d. i. s. s. e. l. e. v. e. r. t. g. r. a. t. i. s. p. å. d. ø. r. e. (. d. e. t. e. r. h. e. l. t. s. a. n. t. ). ,. b. ø. r. d. u. h. a. e. n. p. l. a. n. f. o. r. h. v. o. r. d. a. n. d. u. t. i. l. b. e. r. e. d. e
Spicy kongekrabbe

Spicy kongekrabbe

Inspirert av en oppskrift i Lise Finkenhagens bok -fredag hele uken, og en saus jeg ofte lager til kamskjell, ble denne kongekrabbe-retten til
#Sushifredag!

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. Til kongekrabben kjøpte jeg også tempuramix, så vi kunne lage tempura maki
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
Cabaret

Cabaret

Reker, kongekrabbe, selskapserter (trekkt i ca 4 min), asperges topper (husk å tørke dem godt med papir) og lobnobs
Kongekrabbe- og mangosalat

Kongekrabbe- og mangosalat

Du kan eventuelt bytte ut klørne av kongekrabbene med kjøtt fra 1-2 hummere. 4-6 kongekrabbeklør. Skrell mangoen og ta ut kjernen
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
Skalldyrfat er snaddermat

Skalldyrfat er snaddermat

klipp opp kongekrabbene langsetter med en saks. 500 g kongekrabbe. Skalldyr er kjærestemat nummer 1 for oss
Festaften mellom sommer og høst

Festaften mellom sommer og høst

På menyen sto sommersalat med hummer, kongekrabbe og reker, deretter pannestekt piggvar med brunet kaperssmør, urtepuré og asparges
Singapore peppercrab på norsk

Singapore peppercrab på norsk

Knekk kongekrabben i leddene og klipp opp skallet flere steder. Jeg kjøpte 4 krabbeklør og 2 klør av kongekrabbe. 2 klør av kongekrabbe
Gratinert hummer

Gratinert hummer

Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk. Lobster Thermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindele med premieren av stykket Thermidor av Victorien Sardou
Eventyrlig god blomkålsuppe

Eventyrlig god blomkålsuppe

Stek kongekrabbestykkene i en blanding av smør og olje over middels høy varme i 5-6 minutter. 400 g renset kongekrabbe, helst rå