Kongekrabbe oppskrifter

32 Lagre
Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

 Kongekrabbe er nydelig mat.  Kongekrabbe på blomkålmos. 500 g ferdigkokte kongekrabbeklør.  Kongekrabbe er nydelig mat
19 Lagre
Spicy kongekrabbe

Spicy kongekrabbe

Inspirert av en oppskrift i Lise Finkenhagens bok -fredag hele uken, og en saus jeg ofte lager til kamskjell, ble denne kongekrabbe-retten til
5 Lagre
Kongekrabbe

Kongekrabbe

H. v. i. s. d. u. –. s. o. m. m. e. g. –. f. å. r. e. n. b. ø. t. t. e. m. e. d. d. i. s. s. e. l. e. v. e. r. t. g. r. a. t. i. s. p. å. d. ø. r. e. (. d. e. t. e. r. h. e. l. t. s. a. n. t. ). ,. b. ø. r. d. u. h. a. e. n. p. l. a. n. f. o. r. h. v. o. r. d. a. n. d. u. t. i. l. b. e. r. e. d. e
3 Lagre
Urtegratinert kongekrabbe

Urtegratinert kongekrabbe

Kongekrabbe er fantastisk godt, og stort bedre enn dette blir den ikke. 800 g kokt kongekrabbe. Kongekrabbe er fantastisk godt, og stort bedre enn dette blir den ikke
0 Lagre
Kongekrabbe med blåmuggost

Kongekrabbe med blåmuggost

I denne retten har jeg gratinert kongekrabbe med blåmuggost og vårløksmør og servert med en frisk salat og glutenfrie fine rundstykker med restene av vårløksmøret
187 Lagre
Scampi

Scampi

Den er også en fulltreffer til kongekrabbe. Den er fyldig og har en fin sødmefull avslutning som passer godt til både scampi, kongekrabbe og sushi
148 Lagre
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Ukene raser av sted og ny helg står for dør
117 Lagre
Eksklusiv kongekrabbesalat og en god Riesling

Eksklusiv kongekrabbesalat og en god Riesling

Hva med noe ekstra godt denne helgen, som for eksempel en eksklusiv kongekrabbesalat. Kongekrabbe er også kjent under navnet kamtsjatkrabbe og russerkrabbe, og er en forholdsvis ny krabbeart i norske farvann og blir sett på som en delikatesse
21 Lagre
Gratinert hummer

Gratinert hummer

Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk. Lobster Thermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindele med premieren av stykket Thermidor av Victorien Sardou
17 Lagre
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
6 Lagre
Skalldyrrøre

Skalldyrrøre

250 g rensede reker, krepsehaler, krabbe eller kongekrabbe. Hakk eggene og finhakk løken. Rens fennikelen og skjær den i tynne skiver (bruk en skreller)
6 Lagre
Tid for tempura

Tid for tempura

Da Mat- og vinklubben Smak møttes til festaften for noen uker siden, serverte vertskapet blant mye annet en saftig og sprø tempura av kongekrabbe
6 Lagre
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
5 Lagre
Tempura friterte grønnsaker

Tempura friterte grønnsaker

Sjømat som passer godt er scampi, kongekrabbe, kamskjell, hummer, krepsehaler, blekksprut og fisk. Herlige sprø friterte grønnsaker og sjømat er skikkelig godbiter som imponerer
5 Lagre
Eventyrlig god blomkålsuppe

Eventyrlig god blomkålsuppe

Stek kongekrabbestykkene i en blanding av smør og olje over middels høy varme i 5-6 minutter. 400 g renset kongekrabbe, helst rå
4 Lagre
Skalldyrfat er snaddermat

Skalldyrfat er snaddermat

klipp opp kongekrabbene langsetter med en saks. 500 g kongekrabbe. Skalldyr er kjærestemat nummer 1 for oss
4 Lagre
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell