Kongekrabbe oppskrift ovn oppskrifter

Gratinert kongekrabbe med granateple ♫♪

Gratinert kongekrabbe med granateple ♫♪

Kongekrabbe klar til gratinering i ovn ♫♪. Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps
Gratinert hummer

Gratinert hummer

Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk. Del hummeren i to, fjern magesekk og det som er i hodetTa ut hummerkjøttet og del det i biterVarm opp fløte og smørNår det nesten koker røres eggeplommene inn - det må ikke kokeTa kjelen av varmen, og rør inn 1 dl av den raspede ostenSmak til med salt, pepper og sennepLegg hummerskallene i ei ildfast formFyll i hummerkjøttet og fordel sausen overStrø så resten av osten overGratineres i 200 C midt i ovnen til osten er gylden

Økologisk nyttår for to!

Som forrett prøver vi norsk kongekrabbe. Gjennom årene er oppskriften forandret mange ganger, og den finnes i utallige varianter
Pokermeny

Pokermeny

På denne menyen er det selvfølgelig kongekrabben som utgjør hovedingrediensen. Av ”Small Blinds”, eller forretter som det egentlig er, byr menyen på The Stack som er ekstra gode stekte potetchips, basert på oppskriften fra Heston Blumenthal
Kongekrabbe

Kongekrabbe

Grill i ovnen (eller på grill) i noen minutter. Når du har en så god råvare som kongekrabbe for hånden, er det egentlig best å servere den så naturlig som mulig
Skalldyraften med blåskjell, kongekrabbe og reker

Skalldyraften med blåskjell, kongekrabbe og reker

Kongekrabbeklørne fikk smak av persillesmør, sweet chili og pesto. Kongekrabbeklørne ble klipt opp og påsmurt 3 forskjellige smaker av hjemmelaget pesto, gressløk/persillesmør og sweet chili saus. Så ble de grillet i ovnen i 2 minutter på 220 grader
Canneloni med kongekrabbe

Canneloni med kongekrabbe

Canneloni med kongekrabbe ble servert med en eplegelé med rognebær i. noCanneloni med kongekrabbe for 2. 2 klør av kongekrabbe10-12 cannelonirør1 ss smør1 ss hvetemelca 3 dl melk50 g revet ost, jeg brukte Castello Reserve1 eggeplommesalt, hvit pepper og muskatnøtt2 ss hakket, fersk persillesaften av 1/4 sitronRens kjøttet av krabbeklørne. Hell sausen over de fylte rørene, og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 20 min. Smelt gelatinen i mikrobølgeovn i 20 sekunder, og hell i eplemosen i en tynn stråle mens man rører forsiktig
Stuffet helstekt kalkun

Stuffet helstekt kalkun

Fikk dessverre ikke tatt bilde av forretten (da svimet jeg litt rundt som vertinne/kokke) - en nydelig forrett med kongekrabbe/salat/vinaigrette
Torskeloin med grønnsakmos og hummersaus

Torskeloin med grønnsakmos og hummersaus

Det er kanskje mer riktig å si at dette er en skalldyrsaus siden kraften er kokt på både sjøkreps, kongekrabbe, hummer og blåskjell, men jeg kaller den likevel for hummersaus
En deilig treretters

En deilig treretters

Vi startet med Kongekrabbe med avokadokrem og soyasmør. Vi startet med Kongekrabbe med avokadokrem og soyasmør
Torsk i øl og tomat.

Torsk i øl og tomat.

Kongekrabbe på flere vis. Dryss over persillen og still den midt i ovnen på 175 grader i ca. En gang i tiden, kjente jeg en pensjonert fisker i Hirtshals i Danmark