Kongekrabbe klar til gratinering i ovn ♫♪. Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps
Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk. Del hummeren i to, fjern magesekk og det som er i hodetTa ut hummerkjøttet og del det i biterVarm opp fløte og smørNår det nesten koker røres eggeplommene inn - det må ikke kokeTa kjelen av varmen, og rør inn 1 dl av den raspede ostenSmak til med salt, pepper og sennepLegg hummerskallene i ei ildfast formFyll i hummerkjøttet og fordel sausen overStrø så resten av osten overGratineres i 200 C midt i ovnen til osten er gylden
Pepper krab – kongekrabben fritert m tempura og vendt i saus. Tusen takk for at jeg fikk muligheten til å delta ❤ Jeg har fått tillatelse av butikksjefen til å gjengi den oppskriften jeg og min makker lagde, og den finner dere under her ->
På denne menyen er det selvfølgelig kongekrabben som utgjør hovedingrediensen. Av ”Small Blinds”, eller forretter som det egentlig er, byr menyen på The Stack som er ekstra gode stekte potetchips, basert på oppskriften fra Heston Blumenthal
Grill i ovnen (eller på grill) i noen minutter. Når du har en så god råvare som kongekrabbe for hånden, er det egentlig best å servere den så naturlig som mulig
Oppskrift og bilder. Sett plata høyt i ovnen under grill på full guffe. Litt tilfeldig, men det hadde seg slik at jeg hadde et kilo fantastisk fin kongekrabbe liggende og vi hadde lyst til å bruke kvelden på hverandre snarere enn å bruke lang tid på matlaging
Kongekrabbeklørne fikk smak av persillesmør, sweet chili og pesto. Kongekrabbeklørne ble klipt opp og påsmurt 3 forskjellige smaker av hjemmelaget pesto, gressløk/persillesmør og sweet chili saus. Så ble de grillet i ovnen i 2 minutter på 220 grader
Canneloni med kongekrabbe ble servert med en eplegelé med rognebær i. noCanneloni med kongekrabbe for 2. 2 klør av kongekrabbe10-12 cannelonirør1 ss smør1 ss hvetemelca 3 dl melk50 g revet ost, jeg brukte Castello Reserve1 eggeplommesalt, hvit pepper og muskatnøtt2 ss hakket, fersk persillesaften av 1/4 sitronRens kjøttet av krabbeklørne. Hell sausen over de fylte rørene, og stek i forvarmet ovn på 200 grader i 20 min. Smelt gelatinen i mikrobølgeovn i 20 sekunder, og hell i eplemosen i en tynn stråle mens man rører forsiktig
Det er kanskje mer riktig å si at dette er en skalldyrsaus siden kraften er kokt på både sjøkreps, kongekrabbe, hummer og blåskjell, men jeg kaller den likevel for hummersaus
Kongekrabbe på flere vis. Dryss over persillen og still den midt i ovnen på 175 grader i ca. En gang i tiden, kjente jeg en pensjonert fisker i Hirtshals i Danmark