Kongekrabbe naturell oppskrifter

Gratinert kongekrabbe ?

Gratinert kongekrabbe ?

Du kan gjerne spise den naturell, men den er god med litt spicy krydder også. Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Den mest vanlige er nok allikevel naturell med brød og majones
En liten nyttårs meny.

En liten nyttårs meny.

En forrett som kan brukes som hovedrett også, er Salade Niçoise med kongekrabbe. Salade Niçoise med kongekrabbe
Kongemat til helga kanskje....

Kongemat til helga kanskje....

 herlig kongekrabbe med hjemmelaget lavkarbo loff, hjemmelaget aioli med hvitløk og sitron, tynne skiver rødløk og masse masse sitron, lime og kvernet pepper
Kongekkrabbe pintxos ala Barramon

Kongekkrabbe pintxos ala Barramon

Legg på litt salat kongekrabbe, mangosalsa og avslutt med majonesen og grovkvernet pepper. 2 kg frossen kongekrabbe3 stk Pakistansk mango/honning mango3 chili rød/grønn3 dl majones1 s Heinz hot chilisaus1 potte korianderen neve bladpersille3 stk sjalottløk1 limefersk ingefærsalatChili/koriander majonesLag 3 dl majones eller bruk ferdigkjøpt, bland i 1 stk finhakket rød chili, grovhakk kotiander og chilisausMangosalsaRenskjær mangoen og kutt i terninger, finhakk 1/2 rød chili og 1/2 grønn chili og bland alt sammen med saften av 1 limeKongekrabben(jeg brukte krabben naturell)Rens krabben, kutt i passe store biter til å passe på et stykke brød(den størelsen du ønsker å bruke)Finhakk ingefær og sjalottløk. 1 minutt, legg i kongekrabben og stek videre i ett par minutter
En kongelig nyttårsmiddag.

En kongelig nyttårsmiddag.

En av favorittrettene er hummer naturell… eller som her, Kongekrabbe. Kongekrabbe med en supervin er alltid veien å gå en nyttårsaften