God varmende suppe, garantert uten fett og slintrer. Svineknoke er beinet til grisen. Trenger lang tilberedning, men når kjøttet endelig har kokt ferdig er det mørt og godt
Det er mange som har etterspurt en sunnere og glutenfri (dei er også naturlig melkefri) versjon av denne retten, og det har eg endelig summa meg til å laga
Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Kvitsøykomla i fiskesuppe. 25. 02. 2016 kl. 16. 56 i. Kreative ideer. Ingen kommentarer. I snart 12 år har jeg vært bosatt i Skudenshavn, øya på siden av kvitsøy, men aldri smakt kvitsøykomla, Jeg spurte rundt på jobb idag om noen hadde smakt kvitsøykomla, men det var få som visste hva det var
Herlig komlemiddag. 02. 03. 2015 kl. 00. 38 i. Veganske oppskrifter m. m. 2 kommentarer. Hvem sier at det ikke er mulig å lage en herlig vegansk komlemiddag
Nydelig vær igjen i går, vindstille, sol og bortimot 10 grader. Jeg kjørte en tur bortom Hydro Husnes utfyllinga og tok noen kast før komlemiddagen skulle lages
Mormors rullepølse. 01. 12. 2015 kl. 17. 20 i. Pålegg. Ingen kommentarer. Hver år siden jeg var liten pike, har det vært hjemmelaget rullepølse å hanke til jul
Ikveld var vi så heldige å være invitert til de amerikanske familiene som bor her på komplekset til å feire thanksgiving, de ordnet med sine tradisjonelle retter, kalkun, stuffing, eplepai, gresskarpai, all verdens godsaker hadde de med, mens vi nordmenn stilte med våre tradisjonelle retter og desserter, jeg hadde derfor med riskrem med jordbærsaus, samt komler, kålrotstappe og bacon
Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Det er utallige måter å lage raspeballer på, de fleste har sin egen vri og er du en husmor av den gamle garde, lager du nok raspeballer og annen tradisjonsmat uten noe oppskrift
Å like komler er en tilvenningssak hvis man ikke er oppvokst med det. Form komler på størrelse med et egg med en vætet hånd og en spiseskje, lag dem runde og fine og legg dem i kokende vann