Komler og salt kjøtt oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Trenger lang tilberedning, men når kjøttet endelig har kokt ferdig er det mørt og godt. Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Du lager til det tilbehøret du liker og foretrekker, men vær obs på at saltakjøtt trenger god koketid
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Rullepølsen kan også fryses etter at den har ligget i saltlake, så den kan lages tidligere hvis det er best
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Du kan også kjøpe ferdiglagde komler, men heimalagde er alltid best. Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Ha i saltog mesteparten av melet (la litt være igjen i tilfelle en ikke trenger så mye, vanninnholdet i potetene varierer en god del)
Lammeskankar på langsom ferd

Lammeskankar på langsom ferd

Ha i salt, peppar, korianderfrø, tørka merian/oregano, chili og rosmarin i morteren. Kjøtt fullt av bindevev trenger rett og slett høg nok temperatur over lang nok tid, så skjer det små mirakel
Dagens middagstips

Dagens middagstips

OPPSKRIFT POTETBALL (KOMLER) ALA IRENE OG REN LIVSGLEDE. I forrige uke prøvde jeg å lage potetball (komler) naturlig frie for gluten

Monkis spiser ute!

Her får du to baller, masse kålrabistappe, saltlammekjøtt, pølse og masse deilig bacon (namnamnam), og det er alltid masse igjen på tallerkenen etter at magen min har sagt takk for maten

Raspeball, komle

Komlekraft spises ofte som suppe, enten ved siden av komler eller raspeball - eller som egen rett med grønnsaker en annen dag

Den grå juvelen

I Møre og Romsdal får du servert potetball eller raspeball, gjerne med rabbe (kålrot, kålrabi), saltkjøt eller pølse og smelta smør

Balldag

Ha deigen i en bolle og tilsett saltog byggmel. Kjært barn har mange navn, og potetball har veldig mange navn