Komler 2 kg poteter oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

I går brukte jeg Toro sitt lyse (mengde mel kan variere ut fra hvilke poteter en bruker, og hvor faste raper man liker)
PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS

PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS

Komler se HER. Lag komler. I dag er det 20. 2. Deilig middag 20. dag jul og da var det på høy tid å spise opp resten av pinnekjøttet i fryseren
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Bacon, salt kjøtt, pølser, kålrabistappe, kokt kålrabi, poteter, sirup, sukker, kulturmelk, rømme. Publisert 24. 02. 2015 kl. 12. 24Kategori. Heimelaga, glutenfri raspekaker - 6 stk♦ 300 g rå potet ♦ 100 g kokt potet ♦ 50 g (glutenfritt) havremel♦ 50 g bokhvetemel♦ 2/3 ts saltRasp potetene, vend inn salt og mel og kna til en småklissette deig, la stå i minst 10 minutter. Publisert 24. 02. 2015 kl. 12. 24Kategori. 24. 02. 2015 kl. 12. 27. 24. 02. 2015 kl. 12. 2/3 ts salt
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Tradisjonelt tilbehør til pinnekjøttet er poteter og kålrotstappe, kålrotstappen kan kanskje i noen hjem inneholde både gulrot og poteter, men er en selvfølgelig følgesvenn til pinnekjøttet
Kvitsøykomla i fiskesuppe

Kvitsøykomla i fiskesuppe

Retten kan serveres med poteter smeltet smør og flatbrød, selv hadde vi bare suppe og komla, men kan godt anbefale poteter eller brød til
POTETBRØD

POTETBRØD

Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
HARDANGERPØLSE OG SØTPOTETMOS

HARDANGERPØLSE OG SØTPOTETMOS

Til disse pølsene kan man servere komler og kokt kålrot og gulrot. Kok poteter. 2 Hardangerpølser (egentlig er 1 1/2 passe mye) trekkes i rikelig med vann i 12-15 minutter. 2
Raspeballer (komler)

Raspeballer (komler)

De fleste bruker en blanding av kokte og rå poteter i raspeballene, jeg bruker bare rå poteter og synes jeg får de beste raspeballene slik, jeg bruker også bare byggmel, mens mange bruker en blanding av byggmel og hvetemel

Komler / raspeballer

Jeg har funnet min oppskrift i gamle Haugesund husmorlags kokebok, jeg vet ikke hvor gammel den er men min utgave er nr 22. Her er i hvertfall komleoppskriften som jeg bruker, men jeg har endret måten å lage den på og jeg lager aldri mindre enn 2x. 400 g rå poteter. 200 g kokte poteter. Related 400 g rå poteter. 200 g kokte poteter
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen. Riv eller mos de kokte potetene og bland saman med rå poteter, mjøl og salt
Klubb, raspeball, komle, potetball..

Klubb, raspeball, komle, potetball..

1kg rå potet. 2-3 ss hvetemel. Form ballene med 2 spiseskjeer, å putt det oppi kokende vannet. Ja, kjært barn har mange navn
Raspeball / Komle

Raspeball / Komle

La dem småkoke med lokket på eller på gløtt til de er gjennomkokt (ca 25 min). Glutenfri raspeballerBland pulveret med 21/2 dl kaldt vann, og la svelle i 10 minutter. Ha raspeballene i 1 liter kokende kraft eller 1 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt. 200 g kokte potet. 2 dl (ca) byggmel. 2 ss hvetemel. 2 dl tyttebær. 2 ss sukker. 2 dl glutenfri melmiks. 2,5 dl vann
Klubb og duppe, raspeball eller komle?

Klubb og duppe, raspeball eller komle?

800 g finrevne, rå poteter. 1/2 ts salt. 2 ss hvetemel. 2 ss sirup. 1/2 ts salt. 2 ss hvetemel. 2 ss sirup. Flere navn, og forskjellig vri, men basisen er den samme, også så godt
Knekkebrød med "potet"

Knekkebrød med "potet"

3 dl mel til raspeballer (komler)3 dl sammalt, grov hvete2 dl havregryn2 dl solsikkekjerner1 dl sesamfrø1 dl linfrø1 ts salt7 dl vann---Sett på stekeovnen - 160 grader, varmluft---1. 2. 2 dl havregryn. 2 dl solsikkekjerner
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Da tar man en og en potet i maskinen til alle potetene er helt most (for all orden skyld, det skal være rå poteter)
Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Skrell kålrabi, gulrot og poteter og skjær i biter. Ca 1,2kg salt kjøtt av lam eller svin. l vann. Trekketiden avhenger litt av type kjøtt og hvor store bitene er – regn med 2–2½ timer. 250 g rå poteter. 125 g kokte poteter. 20 minutter. 250 g kålrabi. 1–2poteter. Varm opp i kjelen før servering Ca 1,2kg salt kjøtt av lam eller svin. l vann. 250 g rå poteter. 125 g kokte poteter. 250 g kålrabi. 100 gulrot 1–2poteter