Komle og saltkjøtt oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Komlemiddag på sjømannskirka

Komlemiddag på sjømannskirka

Herlige komler, saltkjøtt, bacon, kålrotstappe og pølse. Skikkelig komlemiddag disket sjømannskirka opp med igår, og ja det smakte norsk, bare synd man blir så fort mett
Klubb, raspeball, komle, potetball..

Klubb, raspeball, komle, potetball..

Saltkjøtt, grov pølse og raspeball. Noen steder er klubb'en tilbehøret også. Raspeball, kålrot/kålstappe, mårr (grov tykkpølse), saltkjøtt
Lammeskankar på langsom ferd

Lammeskankar på langsom ferd

Kokkematen er ofte enkel, smakfull husmannskost, for eksempel komle med saltkjøtt – eller lammeskankar
Seilaks produsert

Seilaks produsert

I går villle konemoren ha komla, ja ja, sjøl om det var mandag ble det laga komle med saltkjøttog hardangerpølse
En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

Ellers i vårt langstrakte land forandrer vår kjære potetball seg til klubb eller komleog serveres på de merkeligste måter, endog til med både tyttebær og brunostduppe til har jeg hørt rykter om