Komle kjøtt oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å koke kompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Bacon, salt kjøtt, pølser, kålrabistappe, kokt kålrabi, poteter, sirup, sukker, kulturmelk, rømme
Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
Dagens middagstips

Dagens middagstips

I forrige uke prøvde jeg å lage potetball (komler) naturlig frie for gluten. Salta lammebog (eller annet kjøtt som gir god kraft og smak)
Monkis spiser ute!

Monkis spiser ute!

Eller komle, kompe, potetballer. Her får du to baller, masse kålrabistappe, salt lammekjøtt, pølse og masse deilig bacon (namnamnam), og det er alltid masse igjen på tallerkenen etter at magen min har sagt takk for maten
En svært vellykket lansering er over!

En svært vellykket lansering er over!

Hvis du ikke koker komlene sammen med salt kjøtt, bør du også ha buljong i vannet. Siden jeg nevnte komlene i et tidligere innlegg, så er det vel på tide å gi dere oppskriften også
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Begynn med å koke kjøttet det mest vanlige er å bruke salt fårekjøtt eller salte svineknoker til rasper/komle

Komle med kålrabistappe

Kok opp kraft frå salt kjøtt, buljong eller lettsalta vatn. Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe

Raspeball, komle

Er kjøtt og flesk svært salt, må det vannes ut før koking. I mange distrikter brukes det timian i kraften som komlene kokes i

Balldag

komle,raspeball,klubb, potetball osv. Aller helst skal du koke lettsaltet fårekjøtt en stund før du har ballen i gryta

10 ukers meny - middag

Komle. Kjøttboller i kraft. Stekt komle. Ertesuppe og kjøtt. Kjøttdeig og potetstappe i form. Pasta og kjøttdeig

Den grå juvelen

Når du nærmar deg Stavanger skiftar ballen namn til komle, og du kan til og med få komlesteik. På Åheim har eg fått servert kjøtt i påsse