Komle kjøtt oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Bacon, salt kjøtt, pølser, kålrabistappe, kokt kålrabi, poteter, sirup, sukker, kulturmelk, rømme
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å koke kompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Kok opp kraft frå salt kjøtt, buljong eller lettsalta vatn. Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe
Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Raspeballer med salt kjøtt og rotmos

Raspeball – komle – potetball. Saltkjøtt. Saltkjøtt av okse, gris eller lam/sau kokes til det blir mørt. Legg kjøttet i kaldt vann
Raspeball (glutenfrie)

Raspeball (glutenfrie)

Begynn med å koke kjøttet det mest vanlige er å bruke salt fårekjøtt eller salte svineknoker til rasper/komle
Lammeskankar på langsom ferd

Lammeskankar på langsom ferd

Kokkematen er ofte enkel, smakfull husmannskost, for eksempel komle med saltkjøtt – eller lammeskankar
Dagens middagstips

Dagens middagstips

I forrige uke prøvde jeg å lage potetball (komler) naturlig frie for gluten. Salta lammebog (eller annet kjøtt som gir god kraft og smak)

Monkis spiser ute!

Eller komle, kompe, potetballer. Her får du to baller, masse kålrabistappe, salt lammekjøtt, pølse og masse deilig bacon (namnamnam), og det er alltid masse igjen på tallerkenen etter at magen min har sagt takk for maten

En svært vellykket lansering er over!

Hvis du ikke koker komlene sammen med salt kjøtt, bør du også ha buljong i vannet. Siden jeg nevnte komlene i et tidligere innlegg, så er det vel på tide å gi dere oppskriften også

Raspeball, komle

Er kjøtt og flesk svært salt, må det vannes ut før koking. I mange distrikter brukes det timian i kraften som komlene kokes i

Den grå juvelen

Når du nærmar deg Stavanger skiftar ballen namn til komle, og du kan til og med få komlesteik. På Åheim har eg fått servert kjøtt i påsse

10 ukers meny - middag

Komle. Kjøttboller i kraft. Stekt komle. Ertesuppe og kjøtt. Kjøttdeig og potetstappe i form. Pasta og kjøttdeig

Balldag

komle,raspeball,klubb, potetball osv. Aller helst skal du koke lettsaltet fårekjøtt en stund før du har ballen i gryta